Pasarela Nicolina, închisă traficului greu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/08/2013

Transportul public de persoane pe tronsonul pasajului este asigurat cu microbuze

Autovehiculele de mare tonaj nu mai circulă pe pasarela Nicolina de miercuri dimineaţă, 31 iulie. Interdicţia este cauzată de lucrările de reabilitare a pasajului şi va fi în vigoare maxim 7 zile. Alături de camioane şi TIR-uri, sub incidenţa interdicţiei au intrat şi autobuzele de pe traseele 41, 41b, 28 şi 121. Tranzitul călătorilor pe tronsonul pasajului este asigurat de microbuze, care au permisiunea să circule pe pasaj.

 

10 microbuze

Călătorii de pe traseele afectate circulă cu autobuzele până la staţiile Podu Roş în cazul în care vin din centru şi Pasaj Nicolina, dacă vin din CUG. Din staţiile limitrofe pasajului sunt preluaţi de microbuze ca, după trecerea pasajului, să îşi continue traseul din nou cu autobuze. Biletele compostate la urcare sunt valabile, chiar dacă sunt schimbate mijloacele de transport. Pentru traversarea pasajului, RATP a rezervat 10 microbuze. Traficul este dirijat şi supravegheat permanent de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale.

 

După ce în ultimele săptămâni, constructorii au montat armăturile pentru primele trei plăci, marţi noapte a fost turnat betonul pe sensul de mers către CUG

După ce în ultimele săptămâni, constructorii au montat armăturile pentru primele trei plăci, marţi noapte a fost turnat betonul pe sensul de mers către CUG

Explicaţie simplă

Limitarea accesului pe pasajul Nicolina este impusă de operaţiunile de turnare a betonului. După ce în ultimele săptămâni, constructorii au montat armăturile pentru primele trei plăci, marţi noapte a fost turnat betonul pe sensul de mers către CUG. Traficul greu de pe pasaj creează vibraţii şi, în situaţia actuală, pune în pericol calitatea plăcilor. Astfel, până la întărirea definitivă a betonului, traficul a fost limitat. Conform constructorilor, pentru a fi siguri că nu există fisuri, este nevoie de un termen între 5 şi 7 zile. Reprezentanţii municipalităţii speră ca traficul greu să revină pe pasaj de luni, 5 august. Limitări de viteză vor fi impuse periodic, pe perioada lucrărilor de reabilitare, în funcţie de programarea etapelor de turnare a betonului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*