Pasajul subteran din Fundaţie se deschide pe 15 decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/12/2014

pasaj eminescu (4)Municipalitatea va inaugura pasajul Mihai Eminescu luni, 15 decembrie 2014, la ora 15.00, încheind astfel una dintre cele mai importante investiţii în infrastructura rutieră ieşeană din ultimii 25 de ani.

Investiţia, în cifre
Parte integrantă a proiectului “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest”, pasajul Mihai Eminescu va asigura fluidizarea traficului rutier în zona Fundaţiei, unul dintre cele mai importante noduri de circulaţie ale Iaşului. Pasajul subteran din piaţa Mihai Eminescu asigură un gabarit de 5 metri înălţime şi 10 metri lăţime, câte o bandă pe sens de circulaţie, care să permită traversarea mijloacelor de transport auto, de la autoturisme la autovehicule utilitare, de intervenţie ale salvării, pompierilor şi mijloacelor de transport în comun auto, fără a permite circulaţia pietonală în interiorul pasajului. În sens longitudinal, pasajul are o lungime totală de 286,43 metri, fiind compus din trei sectoare cu lungimi relativ egale. Astfel, rampele de intrare şi ieşire Păcurari şi Independenţei au lungimi de 95,94 şi, respectiv, 94,49 metri, în timp ce pasajul subteran propriu zis se întinde pe o distanţă de 96 de metri.

Proiect de amploare
Inaugurarea pasajului Mihai Eminescu reprezintă vârful de sarcină al unui proiect european cu o valoare de 78,4 milioane de lei şi care a presupus modernizarea infrastructurii stradale pe axa Păcurari – Piaţa Eminescu – Independenţei – Elena Doamna. În cadrul acestui proiect au fost refăcuţi 6,3 kilometri de drum cu o suprafaţă totală de carosabil de 123.421 de metri pătraţi. De asemenea, a fost refăcută şi modernizată trama stradală, reabilitate trotuarele şi au fost create piste de biciclişti pe o suprafaţă de 7.535 de metri pătraţi. Proiectul a mai presupus reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Elena Doamna pe o distanţă de 1,1 kilometri de cale simplă şi reamenajarea spaţiilor verzi existente pe o suprafaţă de 10.671 de metri pătraţi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*