Pasajul Octav Băncilă: mai mulţi muncitori pe şantier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/07/2015
Se lucrează şi la cele două rampe de acces, dinspre Tabacului şi dinspre Arcu

Se lucrează şi la cele două rampe de acces, dinspre Tabacului şi dinspre Arcu

pasaj bancila (8)Pe şantierul pasajului suprateran Octav Băncilă sunt deschise patru fronturi de lucru. Sunt în curs de construcţie zidurile de sprijin pentru rampele dinspre strada Tabacului şi dinspre strada Arcu. Se lucrează, de asemenea, la tablier pe zona suspendată deasupra străzii Moara de Foc şi a căii ferate. Ultimul front de lucru vizează relocarea reţelei de canalizare din zona străzii Arcu pentru a nu afecta construcţia rampei de acces pe pod.

Pe partea supraterană
Astfel, sunt în desfăşurare operaţiunile de montare definitivă a tablierului pasajului pe sectorul suspendat. În zona superioară sunt în curs de realizare şi trotuarele în consolă, turnate din beton în laterala plăcilor prefabricate ce vor susţine partea carosabilă. În acest moment, este realizată structura trotuarelor pe o lungime de aproximativ 30 de metri şi este completă aşezarea pe poziţie a dalelor de beton armat.

O nouă schelă
În această săptămână, şantierul pasajului a fost analizat în teren de consilierul cu atribuţii de viceprimar Daniel Mătăsaru şi de directorul tehnic Dumitru Tomorug. „Se constată o uşoară întârziere faţă de programul de lucrări, dar care poate fi recuperată. Am stabilit împreună cu reprezentanţii constructorului să fie suplimentat numărul de muncitori cu încă 25 de oameni. Totodată, va fi instalată o nouă schelă pentru lucru la pasaj”, a precizat consilierul cu atribuţii de viceprimar Daniel Mătăsaru. Zilnic, pe şantierul pasajului Octav Băncilă, lucrează în acest moment 75 de muncitori. Prin aducerea unei echipe suplimentare se va ajunge ca în proiect să fie mobilizaţi 100 de constructori.

Asfaltare pe Toma Cozma
Parte a aceluiaşi proiect european este şi modernizarea străzii Toma Cozma. Până în acest moment a fost asfaltat sectorul cuprins între strada Păcurari şi strada Şipoţel, iar în acest moment se lucrează la pavelarea trotuarelor. Practic, aproximativ o treime din lungimea străzii este gata. Un nou tronson a intrat în lucru cu operaţiunile de decapare a asfaltului vechi. Strada Toma Cozma este ultima dintre cele 9 artere ce este modernizată prin intermediul acestui proiect european. În anii precedenţi au fost refăcute trotuarele şi a fost asfaltat carosabilul de pe str. Sarmisegetuza, str. Strămoşilor, str. Tabacului, str. Columnei, str. Vitejilor, str. Muşatini, str. Plăieşilor şi str. Petru Poni. Cele 9 străzi modernizate totalizează o lungime de peste 9 kilometri. În ansamblul său, proiectul are o finanţare de 85 milioane lei şi urmează să fie finalizat până în luna decembrie a acestui an.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Andrzej

    “Nu sunt comentarii” — ei sa moara ma-ta ?!?

    Nu le publicati, parazitilor, constructorii au avut la dispozitie 5 (cinci!!!!!!) ani de zile sa ridice acest pod, si acum vor ingramadi in 3 luni cam 30% din tot volumul de munca?
*