Pasajul Nicolina, realizat în proporţie de 60%

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/06/2014

Pe pasajul Nicolina se montează armăturile pentru bretelele de legătură cu bulevardul Nicolae Iorga şi pentru zona de coborâre spre Podu Roş. După turnarea betonului pe aceste sectoare va urma, până la finalul lunii, asfaltarea completă a sensului de mers dinspre CUG. Depăşirea acestor lucrări va însemna şi mutarea circulaţiei auto spre Podu Roş pe zona proaspăt finalizată şi eliberarea de trafic a sectorului liniilor de tramvai pentru a permite începerea lucrărilor de modernizare. Este finalizată astfel, a doua etapă importantă din consolidarea şi modernizarea pasajului rutier.

pasajul Nicolina (14)

Se mută pe zona centrală
Lucrările au început pe sensul de mers spre CUG şi asfaltarea a fost finalizată anul trecut. De la începutul primăverii, constructorii au intervenit în mod similar pe sensul spre Podu Roş, iar din luna iulie vor aborda ultima etapă, cea a consolidării şi a montării liniilor de tramvai pe sectorul de mijloc al pasajului. „Au început lucrările pregătitoare pentru hidroizolaţie la pasajul Nicolina, iar în funcţie de starea vremii vor începe lucrările de izolare, după care se va muta circulaţia. Prognozăm ca în maximum două săptămâni, în funcţie de starea vremii, să mutăm circulaţia pe partea consolidată a podului şi să ne apucăm de lucrări pe zona pe care va fi reconstruită linia de tramvai”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Şi la trotuare
Lucrările sunt şi mai avansate în ceea ce priveşte modernizarea şoselei Nicolina, pavarea trotuarelor şi montarea liniilor de tramvai. Practic, până în zona Tehnopolis, există un singur tronson unde nu este montată noua linie de tramvai. Acesta este cuprins între capăt pasaj şi benzinăria OMV. Pe această zonă se fac pregătiri pentru montarea armăturilor şi amplasarea traverselor pe care va fi fixată noua cale de rulare. Restul traseului cu tramvai de pe şos. Nicolina este în lucrări de finalizare. În această săptămână se toarnă betonul pentru structura liniilor în zona Belvedere. Pe de altă parte, pe zona din Podu Roş, sunt în desfăşurare lucrările de pavelare a trotuarelor de pe sensul dinspre rond spre pasaj, sensul invers fiind finalizat săptămâna trecută.

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*