Pasajul din Fundaţie intră în faza finisajelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/08/2014

Miercuri, 6 august, primarul Gheorghe Nichita a făcut o nouă vizită la pasajul subteran „Eminescu”, pentru a evalua stadiul lucrărilor. Săptămâna viitoare urmează să înceapă amenajările arhitecturale ale pasajului.

pasaj eminescu (1)

Interiorul, gata în câteva zile
Săptămâna viitoare ar putea aduce finalizarea lucrărilor din interiorul pasajului de la Fundaţie. „Este foarte important să vedem pasajul finalizat. Săptămâna viitoare vom începe să punem efectiv asfaltul în pasaj, pentru ca firma constructoare să predea lucrarea. Apoi va urma organizarea de şantier pentru lucrările ce ţin de partea de arhitectură. Vor fi operaţiuni mai migăloase, mai dificile, dar cel mai important e să vedem finalizat pasajul brut”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. Referindu-se la termenele de recepţie a lucrărilor, edilul şef a subliniat faptul că se întreprind toate eforturile ca acestea să fie cât mai reduse. „Există încă discuţii între constructorul care a făcut pasajul şi cel care se va ocupa de arhitectură, prin urmare, termenele de finalizare completă pot varia. Vom face eforturi foarte mari pentru ca, împreună cu constructorii, să reducem termenele. Este foarte probabil ca, săptămâna viitoare, să se înceapă lucrările de finisare pe partea dinspre Păcurari. Deja în exterior se lucrează la finisaje”, a declarat primarul Nichita.

Ultimii paşi
La rândul său, viceprimarul Mihai Chirica a detaliat ultimele faze de construcţie din interiorul pasajului. “Mai sunt două etape de depăşit de actualul constructor, respectiv finalizarea dalei de beton din capătul spre b-dul Independenţei şi turnarea asfaltului pe rampe, dar aceste lucrări sunt precedate de o fază de hidroizolaţie, pe care deja constructorul a început-o”, a declarat Mihai Chirica. Materialul folosit la finisaj va fi un granit ce va avea culorile armonizate cu cele ale clădirilor BCU şi Romtelecom. Municipalitatea dă asigurări că, atunci când va fi gata, pasajul Mihai Eminescu va avea toate sistemele care să-i asigure funcţionalitatea.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*