Pasajul din Fundaţie, închis în week-end

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/05/2015

Comisia de Circulaţie de la nivelul muncipalităţii a stabilit mai multe schimbări în trafic, datorate lucrărilor de reparaţii şi marcaje pe străzi

Remedieri la pasajul Mihai Eminescu

santier lapusneanu (7)Cea mai importantă decizie adoptată de către membrii Comisiei are în vedere închiderea circulaţiei rutiere prin pasajul subteran „Mihai Eminescu”, în mai multe etape, având în vedere lucările de reparaţii şi remedieri care vor fi efectuate de către S.C. Conest S.A. Iaşi. Prin urmare, în zilele de vineri, 8 mai, începând cu 16.00, şi până sâmbătă, 9 mai, ora 6.00, sâmbătă, 9 mai, între orele 12.00 – 24.00, şi duminică, 10 mai, între orele 8.00-16.00, pasajul va fi închis, circulaţia urmând a se desfăşura prin sensul giratoriu de la Biblioteca Centrală Universitară. „Am anunţat public încă de luna trecută că am notificat constructorul să remedieze, pe cheltuiala lui, deficienţele apărute la pasaj. Pentru că în aceste zile se înregistrează temperaturi favorabile unor astfel de lucrări, am decis ca acestea să aibă loc la sfârşit de săptămână, când indicii de trafic sunt scăzuţi şi putem interveni eficient”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

În data de 9 mai, se instituie restricţii de circulaţie, funcţie de necesităţi, pe bd. Independenţei, cu ocazia ceremonialului dedicat Zilei Independenţei de Stat.

Semnalizări şi marcaje
O altă decizie adoptată se referă la restricţiile de trafic rutier pe str. Elena Doamna în nopţile de 7 spre 8 mai şi 8 spre 9 mai 2015, în intervalele orele 23.00 – 4.00, în vederea executării lucrărilor la sistemul de etanşare a liniilor de tramvai.

marcaje00008Tot în privinţa circulaţiei cu tramvaiele, membrii Comisiei de Circulaţie au decis ca în zilele următoare să se materializeze presemnalizarea intersecţiilor cu liniile de tramvai în rond Tătăraşi Nord (linia 11), rond Canta, acces depou tramvai pe str. Silvestru.

Tot în acest sfârşit de săptămână, dacă vremea o va permite, pe strada Pictorului şi pe strada Dudescu se va marca parcarea longitudinală pe ambele sensuri de circulaţie. Începând de săptămâna viitoare, la solicitarea Poliţiei Rutiere, angajaţii de la Servicii Publice Iaşi vor executa lucrări de corecţie a vegetaţie pentru vizibilitatea semnalisticii rutiere în toate zonele din Iaşi.

Radare pe străzile principale
O altă măsură importantă ţine de respectarea vitezei legale pe raza municipiului Iaşi. Astfel, s-a decis ca pe stăzile de categoria I şi cele de categoria a II-a se vor monta radare şi camere de înregistrare video, în vederea respectării vitezei legale de circulaţie. „Cu siguranţă în acest an, într-o primă etapă, vom monta astfel de radare pe străzile de categoria I şi aici am în vedere marile bulevarde şi străzile circulate din oraş. Într-o etapă ulterioară, vom intra şi pe străzile din categoria a doua”, a mai afirmat viceprimarul Mihai Chirica.

Str. Mitocul Maicilor, închisă de luni

lapusneanu_mitocul maicilor (9)O altă măsură adoptată de Comisia de Circulaţie se referă la marcajul longitudinal pentru strada şi şoseaua Nicolina, unde acest marcaj va fi prelungit cu linie continuă de 30 metri, în prelungirea peroanelor staţiilor de transport public. De asemenea, pe bd. T. Vladimirescu, în dreptul RATP şi a hypermarket-urilor Lidl şi Praktiker, marcajul rutier va fi întrerupt pe ax, iar semnalizarea rutieră verticală va permite accesul auto, atât pe stânga, cât şi pe dreapta.

O ultimă măsură adoptată de membrii Comisiei se referă la închiderea circulaţiei rutiere pe str. Mitocul Maicilor, începând cu data de 11 mai 2015, până în luna iulie 2015, în vederea executării lucrărilor la proiectul din fonduri europene nerambursabile Regenerare urbană str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*