Parcurile de joacă sunt în atenţia permanentă a poliţiştilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/05/2012

Având ca prioritate asigurarea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea distrugerii echipamentelor de joacă amplasate în parcurile din municipiul Iaşi, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali s-a acţionat cu precădere în vederea identificării persoanelor care  nu respectă normele de convieţuire socială în aceste locaţii.

Cu această ocazie, de la începutul anului lucrătorii de poliţie au depistat şi sancţionat contravenţional 130 persoane, care nu au respectat prevederile H.C.L.M. Iaşi nr. 338/2006- cu privire la regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii. În acest sens, poliţiştii locali au aplicat amenzi contravenţionale cu o valoare de peste 16.000 lei.Cele mai multe abateri au fost constatate pentru utilizarea echipamentelor de joacă fără a fi respectată limita de vârstă inscripţionată pe panoul informativ situat la intrarea în parc, fapt ce duce la degradarea echipamentelor de joacă. În atenţia noastră au fost şi grupurile de tineri, care se formează în aceste locaţii pentru a consuma băuturi alcoolice, ulterior tulburând liniştea publică şi  distrugând mobilierul special amenajat. Pentru faptele comise, au fost aplicate amenzi cu  valori cuprinse între 150 şi 1000 lei, conform actului normativ mai sus menţionat.

Ţinând cont de faptul că în ultima perioadă au fost amenajate şi modernizate mai multe parcuri  poliţiştii locali vor executa zilnic acţiuni de verificare  a acestora.

Siguranţa publică – prioritate pentru Poliţia Locală

Având în vedere Legea nr. 155/2010, prin care poliţia locală îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în oraşul nostru.

În acest sens, ţinând cont şi de numeroasele sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii locali au continuat activităţile de identificare a persoanelor şi grupurilor de tineri care pe fondul consumului de alcool devin turbulente şi nu respectă normele de convieţuire socială.Cu această ocazie, în perioada 27-29 aprilie 2012, s-a avut în vedere în special zona scărilor de bloc şi parcurilor de joacă unde în urma activităţilor specifice au fost legitimate peste 400 de persoane, fiind aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 28.000 lei. Dintre acestea, 62 de amenzi cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, rep., cu privire la consumul de alcool şi tulburarea liniştii publice.

De asemenea, în atenţia lucrătorilor de poliţie a fost şi respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. În acest sens, conform actului normativ menţionat peste 20 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea normelor de curăţenie, mutarea mobilierului stradal, precum şi lipirea afişelor publicitare în afara locurilor special amenajate.

În plus, în această perioadă poliţiştii locali împreună cu comisari de la Garda de Mediu Iaşi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi acţionează pentru informarea persoanelor privind desfăşurarea activităţilor de picnic, conform Legii 54/2012.

Depistat cu ajutorul camerelor video în timp ce desena cu marker-ul pe pereţii unei clădiri

În dimineaţa zilei de miercuri, 2 mai, în jurul orelor 03:00, prin sistemul video de supraveghere stradală, monitorizat prin Dispeceratul Poliţiei Locale a fost vizualizat momentul în care o persoană desena cu marker-ul pe pereţii unei clădiri situate pe str. Arcu.

La faţa locului a fost dirijată o patrulă de poliţişti locali, care au procedat la reţinerea şi legitimarea persoanei ocazie cu care a reieşit faptul că se numeşte I. A. de 23 ani, domiciliat în municipiul Bacău. Pentru fapta comisă persoana menţionată a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr.61/1991. rep. cu privire la scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor aflate în locurile publice.

De menţionat faptul că de la începutul anului, în urma vizualizării pe camerele video au mai fost sancţionate contravenţional aproximativ 10 persoane cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei, conform actului normativ menţionat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*