Parcul Educaţiei Nonformale, în Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/05/2015

În perioada 22 – 31 Mai, în cadrul “Festivalului Internaţional al Educaţiei 2015”, Primăria Municipiului Iaşi, prin Fundaţia “Iaşi – Capitală Culturală Europeană” organizează “Parcul Educaţiei Nonformale”. În Parcul Copou, în vecinătatea teiului lui Eminescu, va fi amenajată o scenă şi amplasat un cort ce va fi deschis zilnic celor care doresc să se implice. Pe perioada celor 10 zile a festivalului, în Parcul Copou se vor desfăşura activităţi cultural-artistice, educative şi sportive dedicate copiilor de grădiniţă, elevilor, studenţilor, dar şi adulţilor care doresc să-şi aducă aminte de copilărie.afis_parcul_educatiei_nonformale_A3 (1)

Ateliere de joacă, meşteşugăreşti şi de creaţie plastică
Să învăţăm să jucăm, jucăm să învăţăm. Activitatea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani şi cuprinde ateliere de  lucru practice, energizere şi icebreakers înainte de fiecare activitate. Zilnic se vor organiza ateliere meşteşugăreşti. Folosind împletituri din fibre vegetale prin tehnica nodurilor, elevii vor executa brăţări din fire din bumbac având ca accesorii mărgele din lemn sau sticlă, obiecte decorative din sfoară de iută – zodiace, bufniţe etc. În cadrul acestei activităţi, tinerii vor învăţa tehnica de lucru la gherghef şi vor face semne de carte cu motive tradiţionale. Mai mult, elevii vor decora lemnul şi vor executa diferite încrustaţii simple în lemn sau decorarea acestuia cu fir metalic. În paralel, fetele vor învăţa tehnici de lucru în domeniul mărgelitului cu motive simple populare şi vor executa diferite podoabe tradiţionale: zgardane, zgardiţe, brăţări.

Pe perioada festivalului se vor organiza şi ateliere de creaţie plastică. Cei prezenţi vor desena cu ambele mâini simultan, fără să îşi desprindă mâinile de pe foaie, realizând, astfel, o simetrie a imaginii. Apoi vor transforma imaginea obţinută într-o compoziţie plastică. “Pictorul Orb” este o altă activitate ce stimulează imaginaţia, elevii urmând să realizeze desene legaţi la ochi. Se vor picta şi tricouri, pornind de la tematica Festivalului. Copiii vor lucra şi în echipă, “Triptic” fiind activitatea în care se va realiza o lucrare alcătuită din 3 planuri, folosind tehnica mixtă: acrylice şi carioca.

Concurs de jonglerii, jocuri logice şi cursuri de dans
Având ca deviză “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, viitorii fotbalişti ai Iaşului se vor întrece într-un concurs de jonglerii pe perioada week-end-urilor. Câştigătorii vor primi premii, în joc fiind puse tricouri şi, zilnic, o minge de fotbal cu autografele jucătorilor de la CSMS Iaşi.
Pe perioada festivalului se vor organiza şi sesiuni demonstrative de jocuri logice şi  sesiuni demonstrative de Mind Lab – jocuri de gândire, ce se bazează pe o metodă educaţională inovatoare de dezvoltare a gândirii copiilor cu vârsta între 4 şi 14 ani.
Pentru cei care doresc să valseze sau să înveţe paşii de tango, instructorii de la “The Sky” vor organiza cursuri de dans.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*