Parcările publice devin parcări cu plată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/07/2010

Consilierii municipali au aprobat schimbarea statutului parcărilor publice în parcări cu plată. Fac excepţie parcările de reşedinţă, cele din jurul blocurilor.

Toate parcările publice din municipiul Iaşi vor fi transformate în parcări cu plată. Consiliul Local Municipal a avizat, în şedinţa de plen din 5 iulie 2010, schimbarea de statut pentru ca zonele de staţionare să poată fi taxate, acţiune ce va finanţa crearea de noi locuri de parcare. De la această procedură fac excepţie parcările de reşedinţă, cele aflate în jurul blocurilor. De altfel, acestea sunt în curs de concesionare prin licitaţie către locatari.

În primă fază, parcările cu plată vor fi operate de Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) din subordinea municipalităţii, prin Compartimentul Parcări. În a doua etapă urmează să fie scoase la licitaţie pentru concesionarea de către firme private. Acestea urmează să le administreze şi să acopere investiţiile necesare.

„Parcările vor avea statut de parcări cu plată pentru a putea fi concesionare către operatori privaţi. Nu ne interesează să fie doar societăţi care să administreze parcările actuale, ci firme care să investească în crearea de noi locuri de parcare”, a explicat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

comments1 Comentariu

  1. ieseanu

    Numai d-nul cocos din Bucuresti? Hai si la Iasi ca se poate, sunt bani la prosti… de dat la smecheri
*