Parcările ilegale sancţionate prin blocarea roţilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/07/2011

Poliţia Locală Iaşi a reluat activitatea de blocare a roţilor pentru autovehiculele parcate neregulamentar pe teritoriul municipiului. Din luna iunie, când poliţiştii locali, împreună cu echipe ale Servicii Publice SA au demarat această activitate au fost blocate roţile a 426 de maşini. În cazul blocării roţilor, proprietarul maşinii trebuie să achite 100 lei pentru parcare neregulamentară ceea ce duce la deblocarea imediată a roţii. Majoritatea sancţiunilor acordate pentru parcare neregulamentară au fost achitate pe loc. Astfel, din cele 426 de contravenţii au fost achitate 310, iar alte 116 sanciuni au fost achitate în termen de 48 de ore. Blocarea roţilor maşinilor parcate neregulamentar este o modalitate mai eficientă pentru municipalitate şi mai ieftină pentru proprietari decât ridicarea cu platformă a autovehiculului. În acest moment, în municipiu acţionează două echipe de blocat roţile, între orele 8 şi 22.

„Intervenim pentru blocarea roţilor în principal pentru a descuraja parcările neregulamentare care blochează trotuare, care îngreunează circulaţia în zona spitalelor sau care distrug spaţiul verde”, a precizat Alexandru Hordilă, directorul Poliţiei Locale Iaşi.

Poliţiştii locali au confiscat 500 kg de caş

În dimineaţa zilei de 12.07.2011, poliţiştii locali din cadrul Biroului Control Comercial care efectuau serviciul de control în Piaţa Agroalimentară Alexandru cel Bun, s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană comercializa produse lactate dintr-un autoturism. În acest sens, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei în cauză ocazie cu care au constatat că aceasta se numeşte C. Dumitru, de 45, domiciliat în judeţul Botoşani. În urma verificărilor efectuate acesta nu a putut prezenta documentele de provenienţă pentru 500 Kg. de caş pe care încerca să le comercializeze cu vădită intenţie de a se sustrage de la plata taxelor legale.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii locali au dispus sancţionarea contravenţională şi ridicarea caşului în vederea confiscării conform Legii nr. 12 / 1990, rep., cu privire la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Bunurile confiscate au fost predate către instituţiile de protecţie socială din municipiul Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*