Palas Iaşi şi-a deschis porţile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/06/2012

Cel mai mare ansamblu urbanistic din ţară este inaugurat cu 4 zile de evenimente speciale. Ieşenii şi turiştii se pot plimba din 31 mai într-un parc inspirat din cel al marilor palate europene, vor putea face cumpărături şi se vor distra în cadrul complexului. După aproape 6 ani de construcţie, zona sudică a Palatului Culturii este pusă în valoare printr-un complex modern, dar care pune în valoare şi trecutul fostei Curţi Domneşti.

Inima oraşului a început să bată. Joi, 31 mai 2012, a fostinaugurat cel mai mare ansamblu urbanistic din ţară: PALAS.

Situat în centrul istoric, în apropierea Palatului Culturii, ansamblul PALAS va fi un oras în miniatură, unde  oamenii vor locui şi munci, vor face cumpărături, se vor distra  sau recreea în mijlocul naturii. PALAS integrează în acest  complex unic, spatii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, parcare subterană cu aproximativ 2.500 locuri şi un perimetru de entertainment, toate pe o suprafaţă construită de  cca 320.000 mp. Investiţia depăşeşte 260 milioane de euro, infuzie de capital privat fără precedent în ultimele decenii în nord-estul ţării.

Aproximativ 30.000 de arbuşti şi peste 1000 de copaci compun un  veritabil „plămân verde” pentru întregul areal PALAS, dar şi pentru vecinătăţi.

Peisajul este atent completat de fântâni arteziene,  piaţete, spaţii largi de promenadă şi de relaxare. Zona comercială  PALAS este unică în Romania prin structurarea pe două modele  de succes: „shopping street” şi „shopping mall”. Sunt aproape 170 de magazine, un foodcort cu peste 1.300 de locuri (cel mai mare din regiune), multiplex  cu 10 săli, spaţii de joacă pentru cei mici.

Cu siguranţă PALAS va  deveni destinaţia ideală de petrecere a timpului liber. Un amfiteatru în aer liber, patinoar sezonier, terase şi restaurant, dar şi vestigii arheologice din fosta Curte Domnească asteaptă să fie vizitate şi admirate. Ansamblul urbanistic PALAS include şi o importantă zonă de bussines. Inaugurarea oficială a avut loc in prezenta primului ministru Victor Ponta, dar si a unui important sobor de preoti in frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Urmează câteva zile de distracţie la PALAS. Primii 15.000 de cumpărători vor primi premii instant. Astazi, 1 iunie 2012, concertează DJ Project şi Roger Sanchez, iar sâmbătă atmosfera va fi întreţinută de Andreea Bănică şi Ştefan Bănică Jr. Alex Velea va susţine un spectacol duminică, zi dedicată în principal celor mici. Iaşul poate intra în Cartea Recordurilor cu PALAS.

Peste 20.000 de lampioane vor fi lansate sâmbătă, 2 iunie 2012, din vecinătatea PALAS.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*