Ordinul Centenar al Municipiului Iași pentru un băiețel născut de 1 decembrie 2018

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/12/2018

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliul Local al Municipiului Iași din anul 2018, primarul Mihai Chirica a oferit Ordinul Centenar unui băiețel care s-a născut pe 1 decembrie la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

„În An Centenar, am reușit să organizăm multe evenimente dedicate efortului pe care românii timp de 100 de ani l-au făcut ca să rămână împreună. În acest context am vrut să marcăm ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Iași din anul 2018 cu un moment deosebit. Am plecat de la o idee: să găsim toți copiii născuți pe 1 decembrie, cei care își încep o nouă viață, ca un simbol al faptului că pentru următorii 100 de ani vom fi împreună. Astăzi îl celebrăm pe Victor, un băiețel care s-a născut pe 1 decembrie la Maternitatea «Cuza Vodă» din Iași. Așa i-a hărăzit Dumnezeu numele, Victor de la «victorie», și ne insuflă dorința de a continua împreună pentru încă 100 de ani. 1 Decembrie este ziua reînnoirii speranței comunității ieșene în unitate și spre mai binele neamului românesc. Victor trebuia să se nască la Chișinău, dar Dumnezeu a vrut ca el să vină pe lume la Iași. Cred că acest moment este un simbol al reîntregirii neamului românesc, al încercării de a pune pe toți românii în interiorul aceleiași granițe, pentru a reclădi ceea ce acum 100 de ani românii primiseră de la generația de atunci. Îi dorim multă sănătate acestui băiețel, noroc în viață, să ducă mai departe gândul reîntregirii neamului românesc, să ne conducă, de ce nu, să devină ceea ce Dumnezeu I-a hărăzit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Părinții băiețelului, Victoria și Alexandru Rusu au mărturisit că la fiecare zi de naștere îi vor cânta copilului Imnul Național al României: „Peste noi este o bucurie că Victor s-a născut într-o zi atât de importantă. Ca orice părinți, ne dorim ca băiețelul nostru să-și pună amprenta asupra următorilor 100 de ani, asupra viitorului. El trebuia să vină pe lume pe 12 decembrie, însă a venit mai devreme. Prin urmare, ne-am propus ca în fiecare an, de ziua lui de naștere, în loc de «La mulți ani», să-i cântăm Imnul Național al României”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*