O nouă întâlnire a Oraşelor Europene ale Sportului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/05/2013

În perioada 2 – 4 mai 2013 a avut loc la Guimaraes, în Portugalia, Congresul Oraşelor Europene ale Sportului 2013 şi întâlnirea de lucru pe tema ”Educaţie prin sport”. Au participat numeroase personalități locale portugheze, din mediul academic, politic și sportiv, dar şi parteneri europeni. Întâlnirea a fost o bună oportunitate pentru schimb de bune practici în domeniul implicării active a tinerilor în derularea activităţilor sportive pentru toţi, a identificării celor mai bune metode de a transmite tinerii generaţii valorile fundamentale promovate prin sport: fairplay, respect pentru ceilalți, competitivitate, disciplină, spirit de echipă.

Iaşul, în familia europeană

În 2012, Municipiul Iaşi a fost declarat Oraş European al Sportului şi a implementat, în parteneriat cu alte 10 oraşe, proiectul „European Cities for Volunteering in Sport” cu obiectiv principal promovarea voluntariatului, organizarea de evenimente sportive şi activităţi în oraşele Uniunii Europene, lupta împotriva dopajului, incluziunea socială în şi prin sport, precum şi voluntariatul în activităţile sportive.

Datorită succesului înregistrat în implementarea proiectului, s-a decis continuarea dezvoltării parteneriatului şi aplicarea unui nou proiect, ce a fost selectat pentru finanţare pentru perioada 2012 – 2014, cu titlul „Sportul pentru toţi: Oraşe Europene ale sportului pentru promovarea activităţilor sportive pentru cetăţeni”.

Partenerii în proiect sunt ACES (European Capitals of Sport Association) – lider de proiect, Limerick (Irlanda), North Lanarkshire (Scoţia), Charleroi (Belgia), Cremona (Italia), Guimaraes (Portugalia), Krakow (Polonia), Ostrava (Cehia), Valencia (Spania), Viterbo (Italia) şi Municipiul Iaşi. Toate oraşele partenere au fost Oraşe Europene ale Sportului în 2012 şi anterior.

Bugetul total al proiectului este de 200.000 euro. Bugetul Municipiului Iaşi în proiect pentru perioada ianuarie 2012 – iunie 2013 este de 15.000 euro, din care contribuţia proprie este de 5.000 Euro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*