O nouă ediție a campaniei „Prioritate la identitate”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/02/2018

În perioada 22 februarie-19 aprilie, Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași va organiza o nouă ediție a campaniei „Prioritate la identitate”.
Scopul acțiunii este cel de a pune în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă cetăţenii din cele 26 de comune arondate Municipiului Iași. Până acum au fost derulate șase ediții, în cadrul cărora au fost puse în legalitate 9 706 persoane.

„Anual ne deplasăm, gratuit, în toate cele 26 de comune arondate Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru preluarea cererilor în vederea eliberării actelor de identitate şi clarificarea statutului civil. În acest fel, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea se face în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie”, au precizat reprezentanții Serviciului de Evidență a Persoanelor Iași.

Campania se adresează  persoanelor care:
– au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarele 6 luni;
– au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate;
– au actul pierdut, furat, deteriorat;
– şi–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă;
– s- au căsătorit / au divorţat / și-au schimbat numele şi nu au schimbat actul de
identitate;
– au buletin de tip vechi şi doresc o carte de identitate.
Primele comune în care vor ajunge reprezentanții Serviciului de Evidență a Persoanelor Iași sunt Aroneanu, Rediu, Valea Lupului, Lețcani și Miroslava.
Eficiența campaniei „Prioritate la identitate” a fost recunoscută anul trecut în cadrul celei de-a XIII-a ediții a „Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro” desfăşurată la Bucureşti, atunci când Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi a obținut „Premiul de excelență”. Competiţia a fost organizată de Portalul Naţional de Administraţie Publică (www.Administratie.ro) împreună cu „Oameni şi Companii" şi având ca partener
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, cu scopul de a evidenția cele mai bune inițiative ale unor persoane sau instituții din administrația locală și centrală.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*