Numeroşi credincioşi au participat aseară la procesiunea de pe Calea Sfinţilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/10/2018

Aproximativ 23.000 de credincioși și peste o sută de preoți au mers în procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina pe străzile din centrul Iașului.

 

procesiune-calea-Sfintilor-hram-2018

Vineri, 12 octombrie, începând cu ora 19.00 a avut loc procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, împreună cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cele două racle cu sfintele moaște au fost purtate pe străzile din centrul municipiului Iași. La acest moment au participat şi cinci ierarhi – Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum şi Vicar al Patriarhiei Antiohiei, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de numeroși preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor şi de credincioși din mai multe judeţe ale ţării. Procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în port popular, ţinând în mâini drapelul naţional şi o icoană, urmaţi de fanfara militară a Garnizoanei Iași și de militari cu torțe aprinse.

procesiune-calea-Sfintilor-hram-2018

Ieşirea cu sfintele moaște s-a făcut prin poarta Mitropolit Iosif Naniescu. S-a mers apoi pe strada I.C. Brătianu, până la intersecţia cu strada Cuza Vodă, pe lângă Teatrul Naţional şi statuia lui Miron Costin. Procesiunea a continuat pe strada Cuza Vodă, până la Capela „Nașterea Domnului” a Maternității Cuza-Vodă, unde s-a făcut o scurtă rugăciune pentru ostenitorii unității medicale, mamele și copii aflați în spital. Pelerinajul a continuat spre intersecţia cu strada Armeană, pe care s-a coborât spre Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit”, unde s-a făcut a doua oprire pentru cel de-al doilea moment de rugăciune. Apoi, s-a mers pe strada Costache Negri până în dreptul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”, unde a avut loc următoarea oprire. După aceasta, procesiunea a continuat spre Catedrala Mitropolitană, pe pietonalul Ștefan cel Mare şi Sfânt. La final, sfintele moaște au fost aşezate din nou în baldachinul din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

procesiune-calea-Sfintilor-hram-2018

Procesiunea a fost urmată de Slujba de priveghere în cinstea Aducerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi, în Catedrala Mitropolitană.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*