Numărul contravenţiilor, în creştere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/06/2010

În cursul săptămânii trecute, activitatea agenţilor Poliţiei Comunitare din Iaşi pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică s-a finalizat cu nu mai putin de 741 de sancţiuni contravenţionale.

Priorităţile  poliţiştilor comunitari au constat în asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică, organizându-se acţiuni punctuale prin care s-a urmărit respectarea prevederilor legale privind efectuarea actelor de comerţ din Iaşi, menţinerea curăţeniei în pieţele agroalimentare din municipiu, îndepărtarea şi după caz, sancţionarea persoanelor care apelează la mila publică şi crează disconfort cetăţenilor.

Potrivit oamenilor legii s-a actionat şi în plan rutier în zone aglomerate sau în care se desfasoară lucrări publice pentru fluidizarea traficului. Aici s-au aplicat peste 1000 de sancţiuni din cauza nerespectării Hotărârilor de Consiliu Local.

Vacanţa de vară a sporit şi numărul celor care deranjează liniştea publică astfel că poliţiştii au acţionat zilnic pe raza secţiilor unde îşi desfăşoară activitatea, identificând şi sancţionând persoanele care nu respectă normele de convieţuire socială, ocazie cu care au fost aplicate 337 sancţiuni contravenţionale.

În perioada următoare, poliţiştii îşi vor desfăşura activitatea în toate zonele pentru îndepărtarea persoanelor care  se ocupă cu cerşetoria, a persoanelor fără adăpost, vor sancţiona  persoanele care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public dar şi persoanele care efectuează comerţ cu diferite produse pe stradă, în alte locuri decât cele prevăzute de legislaţie.

Comments

comments4 Comentarii

 1. Costel

  Buna ziua domnilor,

  Doresc sa aduc la cunostinta autoritatilor locale faptul ca unele drepturi elementare ale cetateanului ( dreptul la odihna, protejarea sanatatii, etc) sunt incalcate chiar in centrul politico-administrativ , la cativa pasi de prefectura , primarie si politie.
  Constat cu durere , in momentul de fata, ca bunul simt nu are nimic in comun cu regulile elementare de educatie.
  Incepand de acum doua weekend-uri, in noptile de vineri spre sambata si sambata spre duminica – intre orele 21 si 03, pe terasa Mall Moldova , s-a deschis sezonul cluburilor in aer liber. Cu aceasta ocazie adminstratorii clubului (terasei) au dat frau liber decibelilor de muzica , strigatelor de extaz ale tinerilor , jocurilor de spoturi de lumina , care agreseaza fizic si psihic pe proprietarii apartamentelor din blocurile invecinate.
  In aceste nopti caniculare am incercat sa diminuez situatia dranjanta prin inchiderea ferestrelor apatamentului , situatie in care acest compromis fiind sortit esecului.
  Ma intreb ce fac agentii politiei comunitare pe perioada mentionata de mai sus fara sa se autosesizeze de nivelul ridicat al presiunii acustice cu mult peste limite?
  Mai mult in dimineata zilei de 20.06.2010 un echipaj de politie a stationat , in jurul orei 02 si 10 minute pret de 2 minute fara a avea nici o reactie – moment inregistrat video.
  Fac apel la autoritati pentru a pune in ordine aceste anomalii , intrucat in aceste blocuri locuiesc , inca persoane active care , culmea pt. unii tineri, lucreaza si Sambata.
  Probabil ca firma care a inchiriat terasa are “toate aprobarile LEGALE” legate de autorizarea terasei , a protectiei mediului ,inclusiv acordul asociatiilor de locatari din preajma.
  Mai mult ca sigur veti primi reclamatii si din partea administratorilor de la hotelurile Moldova si Ramanda (fostul Orizont) .
  Sper ca in viitorul apropiat aceste lucruri se vor rezolva , intr-un sens sau altul , pentru ca in final sa triumfe respectul reciproc.
  Astept o reactie din partea Dvs referitoare la cele relatate mai sus in termen legal.

 2. Curierul de Iasi

  Va multumim pentru sesizare, ea a fost transmisa colegilor pentru a va raspunde pe adresa de email de pe care ati facut sesizarea.

 3. bytu

  buna ziua.vreau sa va aduc la cunostinta depre faptul ca in spatele blocului C3 din strada gradinari nr. 23 se afla o sociatate care are ca domeniul de activitate terasa – bar unde in fiecare zi se tulbura linistea si ordinea publica a celor care locuiesc in zona .
  dorim sa aflam si noi daca este posibil ca intre blocuri sa si desfasoare activitatea aceasta societate care prin activitatea ei deranjeaza pe cei care locuiesc acolo.pe terasa se aduna tot felul de categorii de persoana care au un vocabular vulgar vorbesc pe un ton ridicat si cite o data se da muzica la un nivel mare.au fost facute sesizari catre sectia 4 politie dar rezultatele au fost negative.daca intervenim sai oprim pe cei care deranjeaza devin recalcitranti chir aduc amenintari la adresa noastra.va aduc la cunostinta ca in zona sunt copii mici si nu aud decit injuriile celor care vin sa serveasca pe aceasta terasa.va rugam foarte frumos sa interveniti si sa clarificati aceasta neplacere pe care o avem.rugam sa raminem in anonimat deoarece cel care este adm societatii este in legatura cu toti delicventii din zona si ne pot crea probleme noua si familiilor noastre.va multumim.

 4. Curierul de Iasi

  Si sesizarea dvs va primi un raspuns, daca adresa de email indicata este valida. Multumim!
*