Noul an școlar, deschis oficial la Colegiul Național „Emil Racoviță”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/09/2018

Luni, 10 septembrie, a început un nou an școlar. În Municipiul Iași deschiderea oficială a anului școlar 2018 – 2019 a avut loc la Colegiul Național „Emil Racoviță”. După intonarea imnului de stat și al unității de învățământ, directorul colegiului, prof. Mihaela Gotcu, a făcut o scurtă trecere în revistă a rezultatelor obținute la olimpiadele europene și internaționale ale elevilor de la liceul pe care îl conduce.
„Elevilor și profesorilor le doresc să nu se oprească din studiu și să aibă numeroase motive de bucurie în plan personal și profesional. Autorităților centrale și locale, cât și partenerilor le adresez o caldă invitație de a avea o constantă și eficientă intervenție pentru sprijinirea sistemului educațional astfel încât peste o jumătate de secol noi, copiii și nepoții noștri să poată spune că școala românească este una de succes”, a spus prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general.

Primarul Mihai Chirica a transmis un mesaj de încurajare pentru „Generația Centenar” și i-a îndemnat pe elevi „să caute doar adevărul, frumosul și binele”. „Avem nevoie să creăm caractere pentru viitorul nostru, să putem lăsa în urma noastră pe cei care ne vor crea mai departe o țară mai bună. Noi, părinții, sunt primele lor modele. La ei se raportează prima dată sau poate de fiecare dată copiii atunci când își creează o imagine despre viitor. Nu de fiecare dată îi înțelegem și nu de fiecare dată ne conectăm la adevărul zilei de astăzi și de aceea avem nevoie și noi de mai multă înțelegere. Să pătrundem mai profund personalitatea lor, de astăzi, care nu este la fel ca a noastră. Să încercăm să îi formăm pentru viitorul acestei țări pe care să-l poată duce mai departe. Vremurile sunt cum sunt. România nu a fost niciodată cum a vrut să fie.Parcursul de după 1918 a fost aspru. Generația de aur a fost confiscată de comuniști, trimisă în lagăre și închisori, o bună parte din ea exterminată. A venit o altă generație care, din păcate, nu a creat o clasă politică pentru că nu a avut de unde să crească, nelăsându-i comuniștii. Cred că este timpul să transmitem ștafeta bunului simț către tânăra generație și să îi dăm voie să facă ceea ce nu am putut face noi”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Alături de profesorii și elevii instituţiei de învăţământ și părinții acestora din urmă la eveniment au mai participat Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Harabagiu, viceprimar al Municipiului Iași, Marian Şerbescu, prefectul Județului Iași, Romeo Olteanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, deputatul Camelia Gavrilă, reprezentaţi ai universităţilor ieşene și ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

După ceremonia de deschidere de la Colegiul „Emil Racoviță”, primarul Mihai Chirica a mai participat la astfel de festivități și la Colegiul Național, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Wurmbrand și Grădinița cu Program Prelungit 1.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*