Noul corp al Căminului „Sf. Parascheva”, la un pas de finalizare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/08/2014

Lucrările de reabilitare şi extindere a Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” avansează rapid. Constructorul apreciază că amenajările Corpului E al căminului vor fi finalizate până la sfârşitul lunii.

camin pensionari (3)

Lucrările, în grafic
Până în acest moment, la căminul din Copou, lucrările de suprastructură la Corpul E sunt finalizate integral. Practic, scările exterioare, zugrăvelile interioare cu var lavabil la cele două etaje, parter şi casa scării, precum şi montajul parchetului şi închiderile exterioare sunt finalizate. Montajul faianţei şi zugrăvelile de la demisol sunt realizate în proporţie de 90%. Constructorul estimează că lucrările de la Corpul E vor fi încheiate până la sfârşitul lunii august. Se lucrează intens la reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă, până în prezent fiind amenajate 5 cămine şi montaţi 117 metri de conducte. Noul corp de clădire va avea în final 19 camere de cazare, cu 41 de locuri, fiind compus din demisol, parter şi două etaje. La demisol va fi amenajată spălătoria, la parter va fi o sală de mese şi zona administrativă, iar cele două etaje vor fi destinate cazării. În paralel cu construcţia noului corp, proiectul prevede şi reabilitarea spaţiilor deja existente în cadrul acestui cămin.

Condiţii la standarde europene
Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Căminului de Pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva” este de 10,9 milioane lei, termenul de finalizare fiind stabilit pentru februarie 2015. Investiţia se încadrează în obiectivul specific al „Axei I, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul Poli de Creştere”, urmărindu-se îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sociale din judeţul Iasi, conducând astfel la asigurarea unui acces larg al persoanelor aflate în dificultate la serviciile sociale, educaţionale şi medicale. Căminul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” va asigura cazarea a 281 de pensionari care nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii, nu realizează venituri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, nu au familie sau nu se află în întreţinerea uneia sau unor persoane.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*