Noile tarife RATP, valabile de duminică, 10 martie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2013

Începând cu data de 10 martie 2013, preţul biletelor RATP va fi ajustat. Concret, de duminică, tariful de călătorie creşte între 5% şi 8%, în funcţie de tipul de tichet. Ultima ajustare a tarifelor la bilete a avut loc în 2010, adică acum trei ani, iar la abonamente în 2009, exceptând momentul în care preţul s-a modificat exclusiv prin creşterea TVA de la 19% la 24%. Însă, în aceşti 3 – 4 ani, preţurile la energie şi carburanţi s-au majorat de mai multe ori.

Ajustarea a fost necesară din cauza creşterii repetate a preţurilor la carburanţi şi piese de schimb. Ultimele modificări de tarife la RATP datează de acum 3-4 ani

10 bani la o călătorie

Modificarea de tarif a fost aprobată de consilierii locali în şedinţa de săptămâna trecută. Astfel, potrivit hotărârii aprobată de consilieri, preţul unui bilet cu o călătorie va fi de 2 lei, faţă de 1,9 lei, adică o creşte de doar 10 bani. Un bilet cu două călătorii va costa 4 lei. Setul de 10 călătorii va fi 19 lei. Pentru abonamentele pe o linie, valabile 30 de zile, ieşenii vor trebui să achite 75 de lei, cele pe două linii fiind 90 de lei. Un liber la purtător de 30 de zile va costa 200 de lei, în timp ce un liber de o zi va fi doar 8 lei.

Modificări vor fi şi pentru abonamentele de două săptămâni. Pentru a circula cu mijloacele de transport în comun pe o linie, respectiv două, timp de 15 zile, va trebui să achitaţi 38, respectiv 45 de lei. Un abonament de două săptămâni pe toate liniile va costa 60 de lei. Un liber la purtător de o oră, emis electronic sau de la automatele de bilete, va fi 4 lei. Majorarea tarifelor la transportul în comun din municipiu a venit ca răspuns la modificarea preţurilor la combustibil şi a tarifelor la piesele de schimb.

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*