Noi prevederi legale aplicabile asociațiilor de proprietari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/02/2018

La 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 3.103 / 2017 privind aprobarea Reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial și a fost abrogat Ordinul Ministrului Economiei și Finanțelor nr. 1.969 / 2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial.

Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 3.103 / 2017 prezintă în anexa 2 un model de listă de plată cu cerințele minimale și specifică faptul că modelul adoptat de fiecare asociație trebuie să fie aprobat de adunarea generală a proprietarilor.

De asemenea, actul normativ în cauză stabilește procedura de arhivare a documentației asociațiilor de proprietari și menține prevederea legală privind întocmirea situației elementelor de activ și de pasiv lunar, pentru verificarea înregistrării corecte în contabilitate a operațiunilor efectuate.

Reprezentanții tuturor asociațiilor de proprietari / locatari constituite la nivelul Municipiului Iași trebuie să ia act act de respectivele prevederi și să le pună în aplicare. Primăria Municipiului Iași, prin Serviciul Asociații Proprietari, va monitoriza respectarea prevederilor legale aplicabile asociațiilor de proprietari care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Iași.

Pentru informații suplimentare privind prevederile legale aplicabile asociațiilor de proprietari poate fi contactat Serviciul Asociații Proprietari, cu sediul în Șos. Națională, nr. 43, în cadrul programului cu publicul (marți, între orele 12.00 și 14.00, iar miercuri și vineri, între orele 10.00 și 12.00).

Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 3.103 / 2017 este disponibil aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OMFP_3103_2017.pdf.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*