Noaptea Muzeelor: record de vizitatori la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/05/2013

Bilanţ la Noaptea Muzeelor 2013. Peste 40.000 de vizitatori au fost înregistraţi la cele 14 muzee din judeţ care sâmbătă 18 mai şi-au deschis porţile până la miezul nopţii.

Atmosferă de poveste

Bal în Sala Mare a Palatului Roznovanu

Palatul Roznovanu, actualul sediu al Primăriei Iaşi, a fost vizitat de aproximativ 6.500 de persoane în cadrul evenimentului “Bal la Palatul Roznovanu”. În intervalul orar 19:00 – 24:00, peste 6.500 de ieşeni au venit la Primărie pentru a se bucura de o seară magică de bal. Organizatorii au dorit ca prin muzică, dans şi costume de epocă, să fie refăcută atmosfera seducătoare a marilor baluri ce au avut loc în capitala Moldovei la începutul secolului XIX.

Mii de vizitatori

Complexul Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi a atras peste 20.000 de vizitatori în cadrul celor cinci muzee deschise. La Muzeul Unirii s-au înregistrat 11.200 de vizitatori, la Muzeul Memorial “Mihail Kogălniceanu” – 4.238 de vizitatori, Muzeului Memorial “Poni-Cernătescu” i-au trecut pragul peste 4.000 de ieşeni, la Palatul “Al.I. Cuza” de la Ruginoasa au fost aproximativ 1.000 de persoane, iar la Muzeul Viei şi Vinului de la Hârlău – 204 vizitatori. Totodată, Turnul Golia şi Casa diaconului Ion Creangă au primit 3.000 de vizitatori.

Peste 6.500 de ieşeni au vizitat sediul Primăriei

Pe primul loc

Pe lângă faptul că instituţiile culturale au oferit gratuitate la vizitare, acestea au venit în întâmpinarea ieşenilor cu evenimente cultural-artistice: spectacole, dansuri, expoziţii, concerte.

Astfel, după derularea celei de-a IX-a ediţii a Noapţii Muzeelor, Iaşul este principalul consumator de cultură, fiind pe locul I în România la numărul de vizitatori înregistraţi. Se estimează un număr total de 500.000 de participanţi la nivel naţional.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*