Municipiul Iaşi, prezent la Forumul Regional de Investiții Nord-Est România

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/11/2011

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat, timp de 2 zile, pe 3 și 4 noiembrie, la Centrul de Afaceri și Expoziții ”Mircea Cancicov” din Bacău, ediția a VIII-a a Forumul Regional de Investiții Nord-Est România, sub sloganul ”Orizont Nord-Est 2020”.

Delegația Municipiului Iași, condusă de primarul Gheorghe Nichita, a fost prezentă atât la sesiunile de dezbateri, cât și la expoziția de proiecte europene, care a fost găzduită de noua structură expozițională din Bacău.

După cuvântul de bun venit rostit de Constantin Apostol, directorul general al Agenției Nord Est, de dl. Romeo Stavarache, primarul Bacăului, și de dl. Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, au urmat dezbaterile pe temele propuse de organizatori, orientate spre dezvoltarea regională europeană.

În sesiunea referitoare la infrastructura de utilitate publică, moderată de Dragoș Pâslaru, manager general la GEA Strategy&Consulting SA, s-au purtat cele mai intense dezbateri. Luările de cuvânt și comentariile participanților au vizat în primul rând infrastuctura de transport a regiunii, având în vedere proiectele de realizare de autostrăzi, drumuri expres, rețele feroviare și aeroporturi în regiunea Nord-Est. În cuvântul său, Gheorghe Nichita – Primarul Municipiului Iași, a pus accentul pe importanța așezării la aceeași masă a tuturor factorilor decidenți din regiune.

”Numai așa vom putea să dezvoltăm cele mai importante proiecte de infrastructură pentru regiune. Dacă vom aștepta să ne ajute alții, nu vom reuși să scoatem regiunea din sărăcia pe care o simțim cu toții. Noi, primarii de orașe, președinții de consilii județene, conducătoriii agenției, putem să analizăm și să găsim soluții bune de realizare a autostrăzii, a drumului expres, a conexiunilor feroviare și aeriene în regiunea noastră”, a precizat edilul ieșean.

Standul Municipiului Iași din cadrul Expoziției ”Europa și Regiunile Cunoașterii”, care s-a organizat pe timpul forumului, a cuprins prezentările proiectelor de modernizare a Iașului, înglobate în Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Creștere Iași, dar și informații despre alte proiecte europene implementate de municipalitatea ieșeană.

Comments

commentsAcest post nu permite comentarii.

Acest post nu permite comentarii. Ne pare rau.