Municipiul Iasi, membru al viitoarei retele europene pentru excelenta in guvernare locala

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/05/2010

La jumatatea lunii mai a avut loc la Budapesta, o noua intalnire internationala in cadrul proiectului „Government social responsibility” – SEE GSR finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „South East Europe”. Primăria Municipiului Iaşi este partener în cadrul proiectului. La intalnire au participat  reprezentanţi ai oraşelor Iaşi, Sofia din Bulgaria, Bari din Italia, Atena din Grecia, Budapesta din Ungaria, regiunea Basilicata din Italia. Scopul proiectului este introducerea conceptelor de responsabilitate sociala si calitate totala in institutiile publice si crearea unor instrumente si standarde necesare acestui proces.


Intalnirea s-a concentrat pe probleme de management de proiect, precum si asupra demersurilor necesare pentru buna implementare a proiectului (in prima zi), urmate de aprofundari ale etapelor parcurse in cadrul pachetelor de lucru 2 (Diseminare), 3 (Identificarea si analiza situatiei curente in zonele tinta). Discutiile au vizat si pregatirea implementarii pachetului de activitati 4 (Dezvoltarea standardelor GSR) si 5 (Dezvoltarea retelei GSR-Net).

Prima zi a intalnirii a inclus o prezentare a Liderului de proiect privind principalele activitati si dead-line-uri, in perioada curenta de raportare si pentru perioada imediat urmatoare. Municipiul Iasi a prezentat activitatile desfasurate in domeniul disemniarii si a consultat partenerii in proiect cu privire la viitoarele modalitati de promovare si diseminare. Lucrarile au continuat cu prezentarea analizelor teritoriale a regiunilor vizate, identificarea, analiza si evaluarea factorilor care influenteaza activitatea social-economica si dezvoltarea regiunilor desemnate. Identificarea şi analiza comparativă a standardelor de bune practici privind calitatea şi responsabilitatea socială a serviciilor publice. Aceasta parte a intalnirii a fost sustinuta de Universitatea din Salento, accentul fiind pus pe necesarul de date care sa completeze analizele deja realizate.

In cea de a doua zi discutiile s-au concentrat mai ales pe abordarea activitatilor legate de Designul retelei transnationale GSR-net de responsabilitate sociala si excelenta in guvernare locala/regionala. Partenerii unguri au propus o platforma de cooperare la nivel european care sa includa nu doar partenerii in proiect si institutiile partenere ale acestora ci si alte orase europene care au experienta in domeniu sau doresc sa adere la acest concept. Nucleul de baza al retelei va fi format din 12 noduri virtuale interactive (intre care si Municipiul Iasi) care vor servi ca puncte de colectare-procesare-distributie date relevante in domeniu. Constituirea retelei va fi urmata de organizarea in fiecare oras partener a unor Focus-grupuri care sa stea la baza unui proces de consultare amplu al tuturor institutiilor si actorilor sociali semnificativi la nivel local si regional in orasele partenere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*