Municipiul Iași dă tonul curățeniei de toamnă!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/09/2019

O nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc în municipiu în perioada 23 septembrie – 11 octombrie. Ieșenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la o nouă campanie care își propune să crească nivelul de conștientizare a  populației și a importanței reciclării, campanie susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Sub sloganul „Implică-te acum! Participă și tu la curațenia orașului nostru!” în perioada 23 septembrie – 4 octombrie, aparatele electrice stricate sau care nu mai sunt în stare de folosinţă pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise între orele 09.00-15.00, în următoarele locuri din Iași: Sediul SC Salubris S.A. (șos. Națională nr. 43), Centrul de Cartier Tătărași (str. Vasile Lupu nr. 8), Centrul de Cartier Alexandru cel Bun (str. Tabacului nr.18), Centrul de Cartier Nicolina (str. Petre Țuțea nr. 2), Centrul de Cartier Păcurari (șos. Păcurari nr. 34), Centrul de Cartier Frumoasa (bd. Poitiers nr. 20-22).

În perioada 7 – 11 octombrie, între orele 09.00-15.00, va fi deschis un punct de colectare la Palatul Copiilor Iași. De asemenea, în intervalul 23 septembrie – 11 octombrie va fi disponibil si punctul de colectare de la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (str. Pompei nr.3, Zona Podul de Piatră)

Preluare gratuită a deşeurilor

Pentru cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus, Serviciul Local de Colectare Iași asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Cei interesați pot suna gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare pana pe 11 octombrie.

Echipa Serviciului Local de Colectare Iași asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Premii tentante şi motivare civică

Cei care colectează şi reciclează aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor, au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 15 blendere, 15 mixere, 15 cafetiere și două aspiratoare bagless! Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 12 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (str. Pompei nr. 3, Zona Podul de Piatră).

”După succesul ediției anterioare invităm ieșenii să își pastreze bunele obiceiuri ale colectarii selective, care sunt obligatorii pentru ca noi toți să trăim intr-un oraș curat. Împreună cu Serviciul Local de Colectare Iași, cu Salubris SA și cu partenerii locali încurajăm cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania ce va avea loc in municipiul nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*