Municipalitatea și operatorii lucrează împreună pentru creșterea numărului de turiști în Iași și Moldova

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2019

Joi, 7 februarie, primarul Mihai Chirica a avut o întâlnire cu operatorii de turism din Municipiul Iași. Scopul întrevederii a fost dezbaterea Strategiei de Turism a Iașului, dar și a stadiului Asociației de Management al Destinațiilor Turistice Iași și Regiunea Moldovei, ale cărei statut și act constitutiv sunt în lucru.

„Iași – Capitala Istorică a României nu este diplomă sau o distincție întâmplătoare. Comparând capitala istorică cu cea administrativă a țării, titlul de capitală istorică este unul deosebit, nefiind atribuit niciunui alt oraș până acum. O țară își poate muta capitala administrativă acolo unde consideră de cuviință, dar capitala istorică niciodată. Această oportunitate ne responsabilizează și ne determină să ne asumăm anumite sarcini pe care vrem să le implementăm pe parcursul acestui an.

Privind Strategia de Turism a Municipiului Iași, aceasta reprezintă un document care ne permite să ne mobilizăm energiile în direcția potrivită. De asemenea, în ceea ce privește Asociația de Management al Destinației Turistice, credem că din aceasta trebuie să facă parte și Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» . Putem fi mai mulți membri ai acestei asociații, stabilind totodată un comitet director și un sediu, unde să se întocmească calendarul de acțiuni și modalitatea prin care să ne promovăm ca oraș turistic.

Să nu uităm că începând cu luna mai, Iașul va deveni Capitala Tineretului din România, precum și de faptul că țara noastră a preluat deja președinția Consiliului Uniunii Europene pentru șase luni. Va fi o agendă încărcată de evenimente în perioada arce urmează. Cu ajutorul Asociației de Management vom valorifica oportunitățile acestei structuri prezentând prin aportul tututor membrilor o agendă clară de acțiuni prin care să se realizeze o promovare eficientă a destinației turistice Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Scopul Asociației de Management al Destinațiilor Turistice Iași și Regiunea Moldovei este creșterea competivității în sistemul turistic național și est-european al destinației Iași prin stimularea și sprijnirea dezvoltării locale, regionale și naționale prin inițiative, activități și măsuri care să crească numărul de turiști în Municipiul Iași și Regiunea Moldovei. Următoarea întâlnire cu operatorii de turism va avea loc la începutul lunii martie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*