Municipalitatea ieșeană recuperează încă aproximativ 750.000 lei de la Ministerul Dezvoltării

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/05/2019

Primăria Municipiului Iași va recupera de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice încă o sumă de 594.580,89 lei plus TVA în valoare de 142.699,41 lei reprezentând o corecție financiară aplicată la unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană derulate în oraș, „Axa de Dezvoltare Nord – Sud – Pasaj «Octav Băncilă»”. Anunțul a fost făcut de primarul Iașului, Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 10 mai.

„Bugetul municipiului Iași se întregește cu o sumă de aproximativ 750.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării datorită faptului că am câștigat în instanță câteva corecții financiare introduce pentru Axa de Dezvoltare Nord – Sud. Sumele vor fi virate în zilele următoare către bugetul local. Decizia definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție ne-a fost comunicată la începutul acestei săptămâni”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

În 2016 Ministerul Dezvoltării invocase existența unor presupuse nereguli în ceea ce privește încheierea unui contract de lucrări în valoare de 12.941.2018,40 lei, parte a proiectului general, și aplicase o corecție financiară de 5%. Municipalitatea a contestat atât raportul care viza respectivele nereguli, cât și corecția financiară, iar în noiembrie 2016 Curtea de Apel Iași a dat câștig de cauză Primăriei. Ministerul Dezvoltării a formulat recurs, însă Înalta Curte l-a respins ca nefondat, astfel că municipalitatea va întocmi documentația aferentă restituirii sumei menționate. În cursul lunii februarie, Primăria Municipiului Iași a recuperat de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și suma de 647.060,43 lei reprezentând tot o corecție financiară la proiectul „Axa de Dezvoltare Nord – Sud – Pasaj «Octav Băncilă»”.

Finalizat în decembrie 2015 și cu o valoare de circa 85 de milioane de lei, proiectul  „Axa de Dezvoltare Nord – Sud în Municipiul Iaşi” a inclus construirea Pasajului „Octav Băncilă” (532 de metri) şi modernizarea a nouă străzi din arealul deservit de pasaj, atât din cartierul Alexandru cel Bun cât şi din Păcurari, cu o lungime totală de nouă kilometri.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*