Municipalitatea ieşeană, în dialog permanent cu românii din Diaspora

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/02/2019

Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iaşi dispune la acest moment de o bază de date actualizată cu asociaţiile active ale românilor aflaţi peste hotare. Aducerea la zi a acestor informaţii a fost posibilă graţie bunei colaborări între Biroul Diaspora şi reprezentanţele diplomatice ale României din străinătate.

„Adresăm mulțumiri misiunilor diplomatice și consulare ale României în străinătate care au răspuns la rugămintea noastră de a ne furniza o bază de date actualizată cu asociațiile active ale diasporei din țara de reședință, în vederea actualizării și completării propriei baze de date și pentru a avea o evidență asupra asociațiilor din diaspora care desfășoară în mod susținut activități destinate românilor de pretutindeni. Mulțumim, în egală măsură, canalelor mass-media naționale și din diaspora, precum și administratorilor grupurilor de comunicare online pentru deschiderea cu care au promovat, de fiecare dată, inițiativele Biroului Diaspora și pentru propunerile de îmbunătățire a dialogului administrației cu comunitățile de români din afara granițelor. Preocuparea constantă a Iașului pentru cetățenii din diaspora a fost primită cu deosebit interes, orașul nostru fiind recunoscut ca un exemplu de bune practici la nivel național în ceea ce privește deschiderea pentru dialogul cu diaspora și pentru integrarea  acesteia în proiectele de dezvoltare ale Iașului, încurajând astfel întoarcerea ieșenilor de pretutindeni în orașul lor de origine”, a declarat Adina Stoleru, şefa Biroului Diaspora din cadrul municipalităţii ieşene.

Biroul Diaspora speră să concretizeze cât mai multe dintre propunerile şi sugestiile pe care Primăria Municipiului Iași le-a primit din partea românilor din străinătate, în colaborare cu RePatriot România (office@repatriot.ro) și ReStart Home Iași, care încurajează repatrierea prin antreprenoriat (iași@restarthome.ro).

Biroul Diaspora va continua să încurajeze și în 2019 inițiativele diasporei, să mențină constant legătura și să informeze permanent comunitățile de români din afara granițelor despre proiectele și evenimentele de referință ale Primăriei Municipiului Iași.

Ieșenii din diaspora și asociațiile românești din afara granițelor sunt aşteptaţi să trimită mesajele şi propunerile lor pe adresa Primăriei Municipiului Iași, Registratura Corp C, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11, tel.0232/267582 int. 267, email: diaspora@primaria-iasi.ro, Facebook: Primăria Municipiului Iași, RePatriot Iași.

 

 

 

Comments

comments

Categoria: Diaspora

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*