Municipalitatea ieşeană face faţă rigorilor iernii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/01/2016

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 11 ianuarie, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat ce acţiuni de deszăpezire au avut loc în avut loc în ultimele zile pe raza Municipiului Iaşi. Au fost evenimente meteorologice deosebite, cu temperaturi oscilante, şi în care, de data aceasta, au dominat ploile. Din acest motiv s-a acţionat în special cu materiale care să ducă la topirea gheţii, atât pe zonele carosabile, cât şi pe cele necarosabile. Vom acţiona ori de câte ori este nevoie. Nu am dat cu nisip prin oraş, fapt pentru care am reuşit să scoatem cea mai mare parte a prafului creat, în special dinspre localităţile învecinate şi de la şantierele generate şi de noi pe parcursul anului 2015. Am reuşit şi să transportăm o bună parte din zăpadă, mai ales din zona Fundaţie, pe lângă cea care s-a topit”, a afirmat edilul Iaşului.

deszapezire_utilaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe parcursul weekend-ului echipele Citadin au folosit 457 de tone de cloruri de sodiu şi de calciu şi 100 de tone de materiale antiderapante, în stocuri fiind 148 de tone de material antiderapant şi 196 de tone de cloruri. În paralel, Salubris a acţionat folosind 59,3 tone de sare, 5 tone de clorură de calciu şi aproape 100 de metri cubi de nisip şi sare. S-a acţionat în toate zonele. Pe străzi s-a intervenit cu cei de la Citadin, iar pe trotuare cu angajaţii Salubris. Chiar astăzi completăm stocurile. Mă bucur că în cursul acestei dimineţi nu am avut blocaje nicăieri. Poliţia Rutieră şi cea Locală s-au mobilizat. Am acţionat în toate intersecţiile în care de regulă avem aglomeraţii, o atenţie deosebită fiind la intersecţia din zona Cotnari. Acolo, din cauza unui accident rutier, nu a putut fi pus în funcţiune semaforul, fapt care va fi remediat în cursul acestei săptămâni”, a precizat primarul interimar Mihai Chirica.

Edilul a mai anunţat că la CET Holboca există un stoc de peste 100.000 de tone de cărbune, care asigură inclusiv consumul de la începutul sezonului de iarnă 2016-2017.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*