Municipalitatea a premiat performanţa la Bacalaureat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/07/2013

Excelenţa învăţământului ieşean s-a făcut încă o dată remarcată pe plan naţional. După afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, Municipiul Iaşi este pe locul I în ţară la numărul elevilor cu medii de 10.

Rezultatele învăţământului, premiate de municipalitatea ieşeană

elevi nota 10 38Ca o recunoaştere a excelenţei în învăţământ şi în buna tradiţie a recompensării meritelor şcolare, pentru al treilea an consecutiv, Primăria Municipiului Iaşi împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au premiat o nouă generaţie de elevi care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Astfel, vineri, 12 iulie, de la ora 12.00, în cadrul unei festivităţi special organizate în Sala Mare a Palatului Roznovanu, primarul Gheorghe Nichita a premiat cei 12 elevi cu media 10 la examenul de maturitate.

„Iaşul este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte numărul de elevi care au obţinut nota maximă la bacalaureat. Acest lucru nu poate decât să mă bucure. Încă o dată am arătat capacitatea învăţământului ieşean. Dragi elevi, vă mulţumesc pentru onoarea pe care o faceţi Iaşului şi vă doresc o lungă şi fantastică călătorie spre apogeul cunoaşterii şi înţelepciunii.”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Rezultate deosebite

elevi nota 10 53Sesiunea de bacalaureat din acest an a înregistrat în judeţul Iaşi rezultate mai bune decât anul trecut. În 2012, s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 56,80%. Comparativ cu anul trecut, promovabilitatea din 2013 a crescut cu 11 procente. În acelaşi timp, liceele din Iaşi s-au impus la numărul elevilor cu medii de 10, fiind pe primul loc pe plan naţional cu cei 12 elevi.

În ceea ce priveşte topul colegiilor şi liceelor din Iaşi, în funcţie de procentul de promovare la bacalaureat, primul loc este ocupat de Costache Negruzzi, cu o reuşită de 100%, în timp ce pe locul al doilea se află Colegiul Mihai Eminescu, cu un procent de promovare de 99,38%, iar locul trei din clasament este ocupat de Colegiul Naţional Iaşi, cu un procentaj de promovare de 99,26%. Urmează Racoviţă cu 99,15 la sută, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri cu 99,12 la sută, Richard Wrumbrand cu 96 la sută, Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil cu 94.77 la sută, Miron Costin cu 93.59 la sută, Mihail Sadoveanu – Paşcani cu 91.12 la sută şi Garabet Ibrăileanu cu 90.97%.

De asemenea, la nivelul judeţului, spre deosebire de anii trecuţi, numărul unităţilor de învăţământ unde promovabilitatea la bacalaureat a fost mică a scăzut. Doar patru licee, toate din mediul rural, nu au anul acesta candidaţi care să fi promovat testul de maturitate.

Echipa premianţilor

De la Colegiul „Costache Negruzzi“:

 • Maria Luchian (matematică-informatică)
 • Eliza Maria Froicu (filologie)
 • Anca Zăinescu (filologie)

De la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“:

 • Martha-Elena Munteanu (uman)
 • Diana-Paula Gherasim (filologie)
 • Ioana-Maria Ciomîrtan (ştiinţe ale naturii)

De la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”:

 • Maria-Alexandra Chiriac (Ştiinţe ale Naturii)
 • Lorena-Evelyn Vonica (Filologie)

De la Colegiul Naţional Iaşi:

 • Alexandra Brenda Istrate (Matematică-Informatică)

De la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“:

 • Sorina Marinescu (Filologie)

De la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu“:

 • Mariana Nastasia (învăţător – educatoare)

De la Liceul Tehnologic Economic de Turism:

 • Cezara-Ionela Dulce

 

 

Comments

comments1 Comentariu

 1. Update 7:12 – Dupa 2 ani in care promovabilitatea la bacalaureat abia a trecut de 40%, se pare ca anul acesta mai mult de jumatate dintre absolventi au trecut examenul maturitatii.
*