Modificările intersecţiei de la Pasajul „Octav Băncilă”, resimţite pozitiv de către şoferi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2016

Măsurile de descongestionare a traficului în zona intersecţiei dintre Pasajul „Octav Băncilă” cu bd. Păcurari, prin adaptarea timpilor de semaforizare, şi-au dovedit eficienţa. Deşi iniţial modificările urmau a fi testate în acest wekend, intersecţia funcţionează, cu succes, chiar începând de vineri dimineaţă, când primarul interimar Mihai Chirica a verificat personal modul în care se desfăşoară traficul în urma creării intersecţiei în trei timpi.

Conform modificărilor aplicate de vineri, prioritară a devenit circulaţia dinspre Păcurari către Centru, fiind traseul cu cel mai mare angajament de trafic. Prioritară este şi circulaţia dinspre Centru spre Păcurari, pentru că numărul maşinilor care fac viraj de stânga, spre Dacia, este mai mare decât al celor care fac viraj de dreapta, dinspre Păcurari către Dacia.

intersectie pacurari 3

„Timpul principal va fi cel pe direcţia dinspre Păcurari spre Centru, cu posibilitate de viraj spre dreapta, spre zona Dacia, dar fără verde intermitent, pentru că face un blocaj interminabil asupra maşinilor care se aliniază şi vor să facă dreapta. Acest timp va fi de minim 50 de secunde, la care se adaugă 6 secunde de galben necesare degajării intersecţiei. Timpul doi, cel care creează fluxul de circulaţie dinspre Dacia către Păcurari, cu o durată iniţială de 32 de secunde, care lăsa 7 secunde neocupate de cerere de maşini, va fi diminuat la 25 de secunde, plus 6 secunde de galben. Noutatea va fi durata timpului trei, care defineşte virajul de stânga dinspre Centru către Alexandru cel Bun – Dacia, durată ce va fi stabilită la 25 de secunde, plus 6 secunde de galben. Pentru cei care vin dinspre Păcurari – Centru spre capăt Păcurari, pe prima bandă, în dreptul trecerii de pietoni avem un semafor suplimentar care creează culoarea verde pentru pietoni la comandă. Astfel, pietonii vor putea traversa intersecţia în 22 de secunde, dar doar după ce întreaga intersecţie îşi încheie ciclul de cel puţin 75 de secunde. Pentru a proteja autovehiculele care vor circula pe prima bandă cu verde intermitent vor fi montate limitatoare de bandă pe dunga continuă”, a explicat primarul interimar Mihai Chirica, într-o conferință de presă susținută joi, 14 ianuarie.

Vor fi făcute modificări şi în timpii de semaforizare ai intersecţiei str. Petru Poni – șos. Păcurari – str. Niciman, în aşa fel încât fluxul de circulaţie dinspre Centru spre capătul Păcurariului să se desfăşoare în condiţii optime.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*