Modificări în circulaţia mijloacelor de transport public

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/09/2014

iorga - doi baieti (16)Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe Calea Chişinăului impun modificări în circulaţia tramvaielor. De la începutul acestei săptămâni a demarat înlocuirea şinelor vechi de la intersecţia Calea Chişinăului cu bdul Tudor Vladimirescu, în dreptul Dalkia. Din această cauză sunt afectate două trasee de tramvai. RATP Iaşi a anunţat publicul călător că, începând cu data de 8 septembrie, traseul de tramvai nr. 7 circulă pe itinerariul Canta – Gara – Tg. Cucu, iar traseul nr. 8, Copou – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baza 3, este asigurat cu autobuze. Pentru acoperirea acestui ultim traseu sunt planificate  4 autobuze, la care se vor adăuga alte 2 autobuze suplimentare în orele de vârf. Biletele şi abonamentele rămân valabile pe vechile itinerarii.

Revin tramvaiele
Modificările vor fi valabile până spre finalul lunii octombrie, când este planificată finalizarea lucrărilor de înlocuire a şinelor din intersecţia de la Dalkia. După terminarea legăturilor la şina din această zonă, tramvaiele vor reveni atât în Tudor Vladimirescu, cât şi în Zona Industrială până la Baza 3. Totodată, şefii RATP intenţionează să realizeze o altă legătură, cu ajutorul tramvaielor: din Copou, spre Tudor, Calea Chişinăului (în dreptul Dalkia, vagoanele vor vira la dreapta), Podu Roş şi iar Copou.

Proiect european
Lucrările de înlocuire a şinelor fac parte din amplul proiect european „Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere” ce urmează a fi finalizat în iulie 2015. Investiţia presupune modernizarea şi înlocuirea căii de rulare a tramvaielor pe bdul Nicolae Iorga (între staţia de tramvai Bazar şi bdul Socola) – bdul Primăverii (între bdul Socola şi intersecţia cu Calea Chişinăului şi str. Ţesătura) – Calea Chişinăului (până la intersecţia cu bdul Metalurgiei) – bdul Metalurgiei şi strada Vasile Lupu (până în zona Doi Băieţi).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*