Modificări de circulaţie în Metalurgie – Doi Băieţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/07/2014

În această săptămână se circulă pe un singur sens, iar traseul 11 este deviat. Circulaţia va reveni la normal pe 14 iulie, odată cu finalizarea săpăturilor pe sectorul liniilor de tramvai

 

Lucrările de demontare a şinelor vechi de tramvai de pe tronsonul Pod Metalurgie – piaţa Doi Băieţi impun în această săptămână modificări în circulaţia auto şi în traseul nr 11 de transport public. Circulaţia auto pe tronsonul pod Metalurgie – Doi Băieţi se desfăşoară în acest moment pe un singur sens, cel dinspre Tăexacavator linii tramvai copytăraşi Sud spre Metalurgie. Traseul nr. 11, acoperit cu autobuze este deviat în cursul săptămânii pe bd. Chimiei. Circulaţia va reveni la normal, pe ambele sensuri de mers, luni, 14 iulie, odată cu finalizarea săpăturilor la cota de fundare, lucrările continuând doar pe sectorul liniilor de tramvai.

Săpături pe 500 de metri

Lucrările pe acest tronson au început săptămâna trecută şi au în vedere demontarea şinelor vechi şi săpătura pentru fundaţia traseului de tramvai. Se lucrează pe un tronson cu o lungime de 500 de metri şi în acest moment, această etapă este finalizată în proporţie de 75 %. Practic, săpătura pâna la cota de fundare este definitivată pe un tronson de 300 de metri, restul traseului fiind în diverse etape de execuţie, de la demontarea şi ridicarea şinelor la realizarea săpăturilor pentru pregătirea fundaţiilor. Şantierul deschis în Metalurgie face parte din mai amplul proiect cu finanţare europeană ce vizează modernizarea liniilor de tramvai de pe traseul bd. N. Iorga – Calea Chişinăului – Doi Băieţi. Cu o valoare de 47 milioane lei, proiectul urmează să fie definitivat în vara anului viitor.

Traseul 11 modificat

În perioada lucrărilor, pe parcursul zilelor lucrătoare circulaţia autobuzelor de pe traseul 11 este modificată. Concret, pe sensul de mers dinspre Baza 3 spre Tătăraşi Nord, pe tronsonul Pod Metalurgiei – Piaţa Doi Băieţi, circulaţia va fi deviată prin bulevardul Chimiei – Podul Sf. Ioan – str. Aurel Vlaicu. În aceste condiţii, staţia de autobuz Blocuri Metalurgie a fost mutată pe bulevardul Chimiei imediat după Podul Metalurgiei. „Modificările sunt valabile în cursul săptămânii, de luni până sâmbătă inclusiv, în intervalul orar 07.30 – 19.00. În intervalele orare 05.00 – 07.30 şi 19.00 – 22.30 se va circula pe itinerariul normal. De asemenea, duminică, programul de funcţionare este cel normal, fără devieri”, se prezintă în comunicatul RATP. Pe sensul Tătăraşi Nord – Baza 3 circulaţia rămâne neschimbată.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*