Miercuri 13 octombrie – Sărbătorile Iaşului – ziua 8

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/10/2010

În cea de-a 8 zi a Sărbătorilor Iaşului încă de la prima oră a dimineţii ieşenii sunt aşteptaţi la simpozionul ”Monumentul – Tradiţie şi viitor”, ediţia a XII-a  la Muzeul Unirii din Iaşi.

Unul din evenimentele principale ale zilei îl reprezintă inaugurarea statuii lui Alexandru cel Bun din Piaţa Voievozilor, manifestare care este programata a avea loc la ora 11:00.

Ca în fiecare an, Colegiul Naţional Iaşi invită iesenii la o nouă ediţie „Colegiul Naţional adoptă monumentele Iaşului ”, să  cunoaştem oraşul prin monumentele sale: Mitropolie, Palatul Roznovanu, Teatrul Naţional, Filarmonica, Universitatea de Arte, Mânăstirea Golia, Statuile lui Miron Costin, Al. I. Cuza, Vasile Alecsandri.

La Ateneul Tătăraşi cei pasionati de istorie sunt invitaţi la Expoziţia de fotografie şi desene de epoca „Iaşul între trecut şi prezent” iar la Liceul de Informatică „Grigore Mosil” cei interesaţi pot participa la concursul de fotografii „Cunoaşte şi recunoaşte Iaşului”.

Tot în această zi, elevii liceelor din Iaşi vor reitera atmosfera de târg prin costumaţie, obiceiuri, mod de viaţă în cadrul evenimentului „Prin dulcele targ al Ieşilor” organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor.

O atmosferă de epocă va fi creată prin promenada costumelor de epocă din Piaţa Unirii până la Palatul Culturii.

Toţi iesenii care doresc să fie alături de pelerini pot sa participe la acţiunea de voluntariat „Un dar pentru pelerini”, organizată de Mitropolia Molodovei şi Bucovinei.

De la ora 18:30 municipialitatea invită ieşenii pentru jumatate de oră, la un concert de muzică de fanfară pe str. Sarmisegetuza.

Cei tineri şi nu numai sunt invitaţi în Cartierele Tătăraşi şi Metalurgie la momente de dans şi street –acting în cadrul Light Parade. Sărbatoarea continuă şi în Piata Distracţiei de la ora 19:00 cu spectacole de teatru, muzică şi dans în are liber.

Începand cu ora 21:00 la Catedrala Metropolitană se va ţine Slujba de priveghere a Sf. Parascheva.


Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*