“Micii meşteri din Copou” – tabăra de creaţie populară a ajuns la ediţia a III-a

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/06/2010

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociaţia ”ART-Meşteşugurile Prutului” și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi organizează în acest an a III-a ediţie a Taberei de creaţie populară ”Micii meșteri din Copou”. Evenimentul se va derula în perioada 16 – 22 iunie 2010 în Parcul Copou, lângă Casa de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi”.

Primăria Municipiului Iaşi a oferit gratuit spaţiul din Grădina Copou şi a instalat 10 corturi pentru ediţia din acest an a Taberei de creaţie populară “Micii meşteri din Copou”, o manifestare asociată târgurilor naţionale CUCUTENI 500 şi Targul Meşteşugarilor care vor avea loc între 25 şi 27 iunie 2010.

Programul taberei se adresează unui număr de 100 de elevi din Iaşi care vor fi instruiți in următoarele meșteșuguri tradiționale românești: olărit, cusături românești, icoane pe lemn, încondeierea ouălor, împletituri sfoară prin tehnica nodurilor împletite, măști populare tradiționale, modelare lut, turtă dulce, podoabe tradiționale din mărgele, pielărie.
Instruirea se va face de către renumiți meșteri populari, remarcați în cadrul târgurilor și expozițiilor organizate de Muzeul Etnografic al Moldovei.

Manifestarea dedicată copiilor cu vârste între 9 și 16 ani se dorește a fi o alternativă asupra educării și formării tinerilor generații în spiritul păstrării și promovării valorilor autentice tradiționale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*