Meşteşugari şi stână în miniatură amenajată, păstrăv afumat şi produse de post la Ediţia jubiliară a XX-a a Târgului ECOAGRIS, 23-25 martie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/03/2012

 

În perioada 23-25 martie a.c., Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi găzduieşte Ediţia jubiliară a XX-a, a Târgului Naţional ECOAGRIS. Târgul organizat o dată la două săptămâni este structurat pe trei secţiuni: I. Agricultură; II. Apicultură; III. Produse ecologice şi tradiţionale.

Deschiderea oficială a expoziţiei cu vânzare are loc vineri, 23 martie a.c., începând cu ora 13.00, iar programul de vizitare va fi zilnic între orele 10.00-18.00, intrarea fiind liberă.

Pentru a marca împlinirea celor douăzeci de ediţii, vineri, 23 martie, în cadrul deschiderii oficiale, se va desfăşura un interesant Spectacol de muzică uşoară susţinut de tineri artişti ieşeni, absolvenţi ai Cursului gratuit de Canto organizat de Asociaţia Toma Cozma şi coordonaţi de Daniela Cojocaru.

O altă noutate a acestei ediţii o constituie amenajarea unei ministâne în aer liber, publicul larg putând astfel să observe cum sunt pregătite în mod tradiţional produsele la stână: balmuş, caş proaspăt şi alte produse lactate.

De asemenea, vor fi prezenţi în cadrul târgului şi meşteşugari din judeţul Neamţ care vor expune produse de artă populară. Întrucât scopul principal al Târgului ECOAGRIS este promovarea unui stil de viaţă sănătos şi ecologic, în cadrul deschiderii de vineri, 23 martie a.c., ora 13.00, sunt invitate şi clase de elevi care vor putea să înveţe specificul tradiţionalităţii româneşti.

Publicul larg va putea găsi la ECOAGRIS diferite produse de calitate:

alimente naturale, bio şi tradiţionale (păstrăv afumat, produse din peşte, brânzeturi, preparate din carne, produse de panificaţie, prăjituri de casă, fructe, conserve din legume, miere de albine, propolis, dulceţuri, bere de ghimbir, pălincă, vin natural sau ecologic)
ceaiuri, siropuri şi produse dietetice
tincturi şi extracte din plante, plante medicinale, vitamine, suplimente nutritive naturale
cosmetice şi produse de îngrijire personală
detergenţi şi soluţii bio pentru casă
servicii ecologice

Întrucât sezonul agricol a început, Târgul ECOAGRIS adaugă încă o notă specifică prin prezentarea de produse, tehnici şi inputuri autorizate pentru agricultură ecologică (fertilizatori şi amelioratori ecologici, fertilizatori având caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protecţia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologică a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentară (vinificaţie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directă pentru cei care implementează proiecte în agricultură, protecţia mediului, zootehnie sau industria alimentară.

Târgul Naţional de Agricultură, Apicultură, Produse ecologice şi tradiţionale, ECOAGRIS va continua şi în perioada următoare, o dată la două săptămâni, cu Ediţia specială de Paşti (6-8 aprilie 2012), Ediţia Specială de Hramul Mare al Bisericii Toma Cozma (20-22 aprilie 2012), Ediţia XXIII (4-6 mai 2012) Ediţia XXIV (18-20 mai 2012).

Comments

comments

Categoria: parteneriate cu ONG

Cuvinte cheie: , , , , ,Acest post nu permite comentarii.

Acest post nu permite comentarii. Ne pare rau.