Mesajul primarului Gheorghe Nichita adresat ieşenilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/12/2010

Dragi ieşeni,

Ne aflăm în preajma Crăciunului şi a trecerii într-un nou an, prilej de reflecţii, de bilanţ şi angajamente pentru viitor.

În contextul crizei economice care domină România, când şansa dezvoltării depinde de fiecare comunitate în parte, Iaşul a înţeles marea oportunitate oferită de către fondurile europene. Anul 2010 a consemnat performanţa Primăriei Municipiului Iaşi de a accesa bani europeni pentru dezvoltarea oraşului. „Modernizarea Zonei de agrement Ciric”, „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona cultural istorică şi turistică a Municipiului Iaşi”, „Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj Octav Băncilă”, „Dezvoltarea axei de transport Est – Vest în Municipiul Iaşi” şi „Centrul tehnologic regional” reprezintă proiecte care vor primi 80 de milioane de euro din partea organismelor europene şi vor fi concretizate în Iaşi începând cu anul 2011.


Sunt lucruri cu care ne mândrim, sunt realizări ce confirmă capacitatea noastră de a munci eficient, în sprijinul comunităţii. Legăturile economice cu Europa ne consolidează statutul de cetăţeni responsabili, preocupaţi de bunăstarea generaţiilor viitoare.

Noi, ieşenii, nu vom trăi niciodată din amintiri. Vom urma pilda domnitorului Petru Rareş, cel care spunea: “Vom fi ce-am fost, şi mai mult decât atâta!”. Da, noi, ieşenii, ne vom transforma tradiţiile în resurse pentru un viitor european, un viitor demn de o citadelă culturală, spirituală şi academică precum este Iaşul.

A venit vremea să ne valorificăm talanţii, să ridicăm fruntea sus şi să ne reafirmăm valorile care ne-au consacrat drept locuitorii fostei Capitale a României. Capitalul nostru îl reprezintă inteligenţa, bunul simţ, solidaritatea şi puterea de muncă.

Vă invit, dragi ieşeni, să păşim în noul an cu entuziasm, cu optimism, cu mândrie, speranţă şi încredere. Să ne luăm soarta în mâni şi să luptăm pentru noi, pentru copiii noştri.

Cu Dumnezeu înainte!

Gheorghe Nichita

Primarul Municipiului Iaşi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*