Măsurile propuse de ieșeni în cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, în atenția consilierilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2019

Pe 12 decembrie 2018, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași (PMI), reprezentanții municipalității și membrii Forumului Multistakeholder Iași (MSF) au prezentat în fața comunității și au dezbătut împreună cu publicul prezent proiectele incluse în Planul Local de Acțiune. Reamintim că, în urma dezbaterilor în cadrul MSF și a analizelor făcute împreună cu reprezentanții PMI, proiectele incluse în Planul Local de Acțiune sunt: Design 4 Community (Mecanism de colaborare constantă, organizată și eficientă între administrația publică și societatea civilă), Branding de Oraș și Iașul Curat: 100% oameni, 0% deșeuri.

Planul Local de Acțiune face obiectul unui proiect de Hotărâre care va fi supus atenției și votului aleșilor în ședința Consiliului Local de miercuri, 24 aprilie.

Planul Local de Acțiune face parte din angajamentul Municipiului Iași ca membru al Programului Local al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (Open Government Partnership – OGP), acord internaţional care vizează angajarea guvernelor și administrațiilor locale în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii și în care Iașul a fost admis, în urma unei competiții internaționale, în primăvara anului 2018.

Potrivit angajamentului PMI, Planul Local de Acțiune trebuie supus dezbaterii și votului Consiliului Local al Municipiului Iași, urmând ca măsurile să fie bugetate și implementate în perioada august 2019 – august 2021.

Prin realizarea Planului Local de Acţiune OGP Iaşi, MSF urmăreşte să dezvolte un mecanism de guvernare deschisă, respectiv un proces de lucru replicabil și scalabil prin care administrația și comunitatea / societatea civilă dezvoltă şi implementează împreună strategii și proiecte pentru oraş, asigurându-se că identifică nevoile cetățenilor și soluțiile cele mai potrivite pentru creșterea calității vieții.

Cheltuielile pentru implementarea celor trei proiecte menționate vor fi suportate de Municipiul Iaşi și vor fi alocate din bugetul local în perioada 2019 – 2021, în funcție de disponibilitățile financiare.

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*