Măsuri ferme privind siguranța și ordinea publică în locuințele sociale ale municipalității

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/03/2017

În cursul zilei de astăzi, 23 martie, primarul Mihai Chirica, însoțit de reprezentanți ai Poliției Locale și ai Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat (DAPPP), a inspectat locuințele sociale ale municipalității de la intersecția străzii Păcurari cu strada Școalei (imobilul din str. Păcurari nr. 86, în zona fostului AMRS). Zona a intrat în atenția opiniei publice după ce marți, 21 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au făcut în aceste imobile o serie de percheziții și rețineri de persoane într-un caz de trafic de droguri de mare risc.

Acțiunea a fost dispusă de către primarul Mihai Chirica și în urma cazului penal menționat și a vizat existența și legalitatea actelor de închirere ale persoanelor domiciliate în aceste imobile, precum și verificarea condițiilor de siguranță și de igienă ale acestora.

Întrucât imobilele municipalității din zonă prezintă un risc iminent de autodemolare, punând în pericol atât siguranța locatarilor, cât și a pietonilor, iar condițiile de locuire au devenit insalubre, primarul Mihai Chirica a dispus ca persoanelor care au acte de închiriere legale să li se ofere, în regim de urgență, alte spații de cazare care să ofere condiții civilizate de trai. Ulterior, imobilele eliberate vor fi demolate de urgență, acestea neavând un regim protejat. În ceea ce privește imobilele care sunt proprietate privată, municipalitatea va contacta proprietarii și va încerca să intre în posesia proprietăților, pentru a reuși astfel să salubrizeze și să resistematizeze întreaga zonă. „Îmi doresc ca, până cel târziu la sfârșitul primului semestru al acestui an, toată această zonă problematică să își recapete aspectul civilizat și condițiile de siguranță publică. În plus, am dispus Poliției Locale și DAPPP verificarea situației tuturor imobilelor din proprietatea municipalității care au destinația de locuințe sociale. Până în luna mai, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, vom include în actele de închiriere a imobilelor noastre o clauză fermă care să prevadă rezilierea contractelor și evacuarea imediată a chiriașilor, dacă aceștia sunt implicați în infracțiuni grave de violență, trafic de droguri sau trafic de persoane. Prea multă vreme am fost, poate, mult prea «generoși» cu patrimoniul nostru și mult prea îngăduitori față de încălcarea unor reguli minimale de conviețuire. Nu vom mai tolera ca bunurile municipalității să fie exploatate în condiții improprii, iar imobile din patrimoniul orașului să ajungă locuri unde legea este călcată în picioare!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*