Măsuri de îmbunătăţire a circulaţiei mijloacelor de transport în comun

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/01/2016

În urma nemulţumirilor exprimate de mai mulţi călători cu privire la circulaţia mijloacelor de transport, la primele ore ale dimineţii de marţi, 5 ianuarie 2016, primarul interimar Mihai Chirica a efectuat o vizită pe traseele de tramvai 1, 3, 11, 9 şi 13, vizând cartierele Nicolina, Zona Industrială, Baza 3, Copou, Tătăraşi şi Centru.

 

Chirica 5 ianuarie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Sesizările ieşenilor făcute pe reţelele de socializare s-au confirmat. Din cauza apariţiei unor defecţiuni, peste 11 tramvaie nu au putut părăsi depoul luni, 4 ianuarie. La acest lucru s-a adăugat ruperea unor reţele de contact în zona Copou care a dus la paralizarea circulaţiei mijloacelor de transport timp de o oră. Unele lucruri nu au putut fi evitate, precum contracţiile foarte puternice cauzate de scăderea bruscă a temperaturii de la pozitiv la negativ şi care au făcut ca o parte din reţea să cedeze. Desigur, o parte din lucrurile negative ar fi putut lipsi, de pildă relaxarea apărută în zilele de după Revelion. Vom aduce o serie de îmbunătăţiri, precum suplimentarea mijloacelor de transport pe traseul 1. Încălzirea pe tramvaie se prezintă în condiţii mulţumitoare, dar am cerut măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia. În urma unei întâlniri cu conducerea RATP, i-am solicitat acesteia o mobilizare mult mai activă, intervenţii cât mai rapide şi, pe cât se poate, lucru în schimburi prelungite. De asemenea, am cerut să fie asigurată curăţenia în mijloacele de transport în comun”, a declarat edilul Iaşului.

Uniforme pentru RATP

În altă ordine de idei, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat iniţierea realizării unor uniforme specifice pentru conducătorii mijloacelor RATP.

“Am cerut conducerii RATP să prezinte până la sfârşitul acestei săptămâni trei modele de uniforme pentru conducătorii mijloacelor de transport în comun. Din cele trei modele propuse, vom face o expunere pe site-ul primăriei, unde, timp de o săptămână, vom evalua părerea publicului. Uniforma va deveni obligatorie, costurile confecţionării acesteia fiind suportate de către RATP”, a precizat primarul interimar al Iaşului.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*