Maia Morgenstern și Radu Afrim, la Festivalul PERFORM Iași 2014

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/06/2014

În perioada 22 – 29 iunie 2014, Iașul devine capitala teatrului independent din România. Asociația Culturală Artes, în parteneriat cu Primăria Iași, organizează Festivalul de Teatru și Artă Performativă PERFORM Iași 2014, cu participarea celor mai reprezentative trupe de teatru și arte performative independente din România, care s-au impus anul trecut. „To fringe or not to fringe”, aceasta este întrebarea cu care PERFORM își întâmpină publicul ieșean timp de opt zile, aducând laolaltă nume sonore ale teatrului românesc, de la actori ca Maia Morgenstern, Andreea Bibiri, la regizori consacrați, cum ar fi Radu Afrim, Eugen Jebeleanu, Ioana Păun, coregrafi recunoscuți, precum Vava Ştefănescu, Andrea Gavriliu, Farid Fairuz și teatrologi prestigioși, precum Oltița Cîntec, Ionuţ Sociu, Cristina Rusiecki, Nic Ularu, până la tineri talentați despre care publicul va mai auzi.

Florin Caracala si Octavian Jighirgiu

Florin Caracala şi Octavian Jighirgiu

”Fringe”-ul este folosit la marile festivaluri ale lumii de la Edinburgh, la Avignon. Teatrele independente se prezintă în fața unor manageri culturali care cumpără spectacole pentru marile scene ale lumii – explică Florin Caracala, directorul artistic al Festivalului Perform Iași 2014. „Încercăm să deschidem o piață. Festivalul este o expresie liberă a teatrului independent, atipic și nonconformist, special și specific, revoluționar și ultra-creativ. În timp, ne dorim să atragem interesul ”greilor lumii” pentru producțiile românești,” a declarat conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu, directorul Festivalului de Teatru și Artă Performativă PERFORM Iași 2014.

Manifestarea teatrală face parte din Campania de promovare a Iașului pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 și este organizat în cadrul FIE – Festivalul Internațional al Educației Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*