Luminile de sărbători se aprind de Sf. Nicolae

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/12/2015

Atmosfera Crăciunului va cuceri oraşul de duminică, 6 decembrie, când pe străzile din Iaşi vor fi aprinse luminile de sărbători. Devenită tradiţie, aprinderea iluminatului festiv pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă va avea loc de Sfântul Nicolae, având ca punct central pietonalul Ştefan cel Mare. Pregătirile şi montarea ornamentelor luminoase se află, în acest moment, în stadiul final în zona centrală a oraşului. Au fost montate decoraţiunile pe tot arealul bulevardului Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, Anastasie Panu, str. Palat. În acelaşi timp, firmele care au concesionat iluminatul public în oraş, au trecut şi la montarea ornamentelor pe principalele artere din cartiere.

Bradul de Crăciun a fost amplasat miercuri pe pietonal

Bradul de Crăciun a fost amplasat miercuri pe pietonal

Târg pe pietonal
De Sfântul Nicolae, va fi deschis şi Târgul de Crăciun, care se va desfăşura pe partea pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare. Totodată, în faţa sediului Primăriei va fi amenajat Orăşelul Copiilor după modelul celui de anul trecut, dar cu unele elemente de noutate mai ales în ceea ce priveşte modul în care va fi iluminat. „La Târgul de Crăciun vor fi amenajate 30 de căsuţe cu produse tradiţionale româneşti şi produse de artizanat. Iluminatul festiv va fi prezent în toate cartierele, pasajele şi accesele în municipiul. Brazi ornaţi vor fi în Păcurari, Nicolina, esplanada Oancea, Alexandru cel Bun, Dacia, Piaţa Unirii şi pe pietonal”, a menţionat primarul interimar Mihai Chirica.

Acesta a precizat că, faţă de anul trecut, vor fi 80 de ornamente în plus în zona centrală şi un număr suplimentar de 160 în cartiere. „Am luat plase suplimentare pentru Alexandru cel Bun – Dacia şi pe strada Gării. Iluminatul festiv va ţine până la începutul lunii ianuarie, iar cel din zona centrală va fi repus în funcţiune pe 24 ianuarie”, a mai spus primarul interimar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*