Lucrările din zona Fundaţie scot tramvaiele de pe Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/02/2012

Transportul va fi asigurat cu autobuze.

Proiectul cu fonduri europene ce vizează construcţia unui pasaj rutier subteran în Piaţa Eminescu va suspenda temporar circulaţia tramvaielor pe Bd. Carol. Lucrările ce vor începe în această primăvară presupun săpături de adâncime pe amplasamentul actualului rond de flori şi va afecta şi liniile de tramvai. Pe durata lucrărilor la viitorul pasaj subteran, Regia Autonomă de Transport Public va asigura cu autobuze transportul pe relaţia Piaţa Unirii – Rond Agronomie. În acest sens, municipalitatea a demarat procedura de achiziţie a 20 de autobuze second-hand care să acopere zona.

„În luna martie încep primele lucrări în zona Fundaţie. Pentru a asigura transportul public pe Copou vrem să cumpărăm 20 de autobuze second-hand”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primăriei.

Proiectul Dezvoltarea Axei de Transport Est – Vest are o valoare totală de 90,7 milioane lei din care 73 de milioane o reprezintă fondurile europene nerambursabile. Reamintim că prin proiectul municipalităţii urmează a fi construit în Piaţa Eminescu un pasaj subteran cu lungimea de 286 metri, lăţimea de 10 metri şi înălţimea de 5 metri, având câte o banda pe fiecare sens de circulaţie şi rampe de acces dinspre str. Păcurari şi B-dul Independenţei. În totalitate, lucrările presupun refacerea întregii reţele stradală pe şos. Păcurari, str. Păcurari, zona Pieţei Eminescu, Bd. Independenţei şi str. Elena Doamna, se va reface şi moderniza trama stradală prin reabilitarea spaţiilor pietonale aferente acestor străzi, vor fi amenajate piste de biciclişti, se va îmbunătăţi sistemul de marcaj rutier, dar va fi reabilitată şi linia de tramvai pe str. Elena Doamna pe un tronson de 1186 metri liniari de cale simplă. Se vor amenaja de asemenea peste 10.000 mp de spaţii verzi în arealul proiectului.

Comments

comments2 Comentarii

 1. silviu

  Ieșeni, v-ați scos! în mai puțin de 10 ani vă veți putea trage cu mașina prin pasaj 😀 Bine, asta dacă nu cumva apare Simirad din nou pe la primărie, că atunci ar mai trebui așteptat încă vreo 5 în plus ….
  Oricum, e bine dacă încep. Măcar au început 🙂
  Spor

 2. smecheria

  Da’ bine ca si aici ati pus 2 benzi pe sens, da’ nu ati mai corectat:(
  Spune cineva cand se va bloca/devia circulatia din zona rondului din fundatie?
  Plus ca daca s-au gasit ruine… dati vina pe ele si mai amanati cu 10 ani finalizarea lucrarilor, ca asa-i romanul, usor de prostit.
*