Lucrările de modernizare impun schimbări în circulaţie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2013

Încălzirea vremii a marcat şi redeschiderea şantierelor a căror lucrări sunt finanţate cu fonduri europene. Comisia de circulaţie a municipiului Iaşi a instituit o echipă de lucru formată din reprezentanţi ai Primăriei, poliţiei locale, poliţiei rutiere şi experţi de la Universitatea Tehnică. Specialiştii vor analiza fiecare lucrare în parte şi vor impune măsurile de trafic auto care să conducă la o descongestionare a circulaţiei.

Cub – Piaţa Unirii

Din această săptămână, au reînceput lucrările de decapare de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt de pe tronsonul Cub – Piaţa Unirii şi, de asemenea, pe strada I.C. Brătianu, spre Teatrul Naţional. În această zonă va fi schimbat pavimentul stradal în cadrul proiectului european „Axa culturală, turistică şi istorică a oraşului”. Lucrările impun şi devieri ale traficului rutier pentru a permite constructorilor intervenţia. Circulaţia în zonă este permanent monitorizată şi dirijată de agenţi ai poliţiei.

Cu trei zile avans

Şefii oraşului au explicat cum vor schimba regulile de circulaţie din centru. „Cu cel puţin trei zile înainte de o lucrare programată pe oricare arteră din municipiu, echipa va prezenta soluţiile pentru devierea traficului, cu semnalizarea rutieră necesară. Odată luată decizia reglementărilor temporare, acestea vor fi anunţate opiniei publice şi apoi vor fi implementate. Aceasta va fi modalitatea de lucru în acest an, când vom avea lucrări importante, cu termene de finalizare foarte stricte”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Schimbările în trafic vor fi instituite treptat în funcţie de evoluţia şantierelor ce privesc infrastructura stradală, în principal din centrul oraşului.

Traficul greu eliminat

Circulaţia camioanelor pune probleme în traficul din oraş. Deşi şoseaua de centură este deschisă pe tronsonul E85 – Horpaz, s-a constatat că mulţi dintre şoferii de TIR-uri preferă să intre în oraş pe şoseaua Iaşi – Voineşti. Pentru a fluidiza circulaţia în această zonă, de săptămâna viitoare, traficul greu va fi interzis pe această ruta. Echipele municipalităţii vor monta indicatoare de deviere a circulaţiei pe şoseaua de centură şi de interzicere a traficului greu dinspre Miroslava spre şoseaua Nicolina.

Pentru protecţia elevilor

Noi intersecţii vor fi semaforizate în preajma unităţilor de învăţământ pentru ca elevii să poată circula în siguranţă. În zona Colegiului de Artă „Octav Băncilă” va fi semaforizată trecerea de pietoni de pe strada Stroescu la intersecţia cu strada Cuza Vodă. De asemenea, comisia de circulaţie a decis montarea de semafoare în zona şcolii „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Tătăraşi. În acest sens, va fi reglemenată cu semafoare intersecţia străzilor Pictorului şi Ion Creangă.

Sens unic pe Hatman Şendrea

Modificări în circulaţia auto vor fi implementate de pe 12 martie şi în zona Galata – Cantemir. Strada Hatman Şendrea, în laterala Bazei de Tratament Nicolina va avea sens unic dinspre strada Vasile Ureche spre Pantelimon Halipa. În zona din preajma pasajului pe sub calea ferată, pe bulevardul Nicolae Iorga vor fi delimitate sensurile de mers cu semnalizatoare din PVC pentru a opri întoarcerea autovehiculelor pe sensul spre Podul de Piatră, imediat după ieşirea de sub pasaj.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*