Lucrările de modernizare au început să transforme zona Ciric

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2011

Baza de agrement Ciric capătă o nouă faţă. Primul proiect european demarat în acest an la Iaşi se desfăşoară foarte bine. Potrivit stadiului de lucrări la proiectul Ciric, majoritatea lucrărilor angajate de asocierea de firme Iasicon SA, Acomin SA şi Leitner S.p.A a depăşit 20 la sută ca grad de realizare, multe fiind chiar în prag de finalizare.

Potrivit ultimei situaţii prezentate de constructor, drumul de pe malul stâng al Ciricului a fost realizat într-un procent de 95 la sută, traversarea reţelelor de apă şi canal de pe mal stâng spre mal drept s-a realizat în proporţie de 20 la sută, toaleta de pe locul de joacă mal stâng a fost finalizată în proporţie de 65 la sută, ca de altfel şi piscina de pe malul drept, reţelele de electricitate de pe malul stâng şi locul de joacă din aceeaşi zonă au fost realizate într-un procent de 85 la sută. Reţelele de apă şi canal de pe celălalt mal au fost realizate într-un procent de 55 la sută, zidul de sprijin de pe drumul de acces mal drept a fost construit într-un grad de 80 la sută, alimentarea cu apă de la rezervorul Apavital – drum acces mal drept a fost realizată în proporţie de 90 la sută, iar drumul de acces pe malul stâng a fost realizat într-o proporţie de 25 la sută.

Modernizarea bazei de agrement Ciric  face obiectul unui proiect european obţinut de municipalitatea ieşeană. Lucrările au demarat în luna martie a acestui an, pentru început fiind planificate construcţiile de infrastructură şi amenajare de obiective de agrement. Valoarea contractului pentru amenajarea zonei de agrement Ciric este de 25,8 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor – luna august 2012. Proiectul vizează crearea unei baze turistice moderne prin transformarea infrastrucuturii, manajarea de plaje şi piscine, înfiinţarea unor noi activităţi de agrement şi pentru mişcare sportivă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*