Lucrări pe şantiere: asfalt pe podul Nicolina şi pe străzile din Centru

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/11/2013

Lucrări ample sunt planificate în aceste zile pe Axa Sud, Podu Roş– CUG. Pe pasajul Nicolina a fost definitivată hidroizolaţia pe tronsonul pe care s-a lucrat până acum şi straturile aşternute au fost verificate tehnic. În această săptămână a început şi montarea bordurilor pe pasarelă, iar de miercuri dimineaţă a început şi turnarea primului strat de asfalt. „Sperăm ca, dacă vremea va fi favorabilă, să turnăm şi stratul de uzură pentru a putea, până la sfârşitul anului, să deschidem circulaţia pe tronsonul modernizat”, a precizat viceprimarul Chirica.

De-a lungul şoselei Nicolina

În acelaşi timp, de-a lungul şoselei Nicolina trebuie finalizate şi închise săpăturile pentru devierea reţelelor. În acest moment, se lucrează pentru instalarea reţelelor noi pe sectorul de trotuare cuprins între Rond Vechi şi Biserica Înălţarea Domnului. În aceeaşi zonă a fost demarată în această săptămână şi pregătirea pentru pavarea trotuarelor. Despre lucrările de pe şantierele Iaşului, a făcut precizări viceprimarul Mihai Chirica. „Prognoza meteo este în continuare favorabilă. Vom profita la maxim de această vreme frumoasă pentru a avansa şi chiar finaliza o parte din lucrări. De principiu, odată cu venirea frigului nu vor mai executa lucrări care presupun turnare de asfalt sau betoane, decât în condiţiile în care ele pot fi protejate. Totodată nu vom mai executa alte săpături, iar cele care s-au făcut deja vor fi astupate şi conservate pentru a fi reluate anul următor”, Mihai Chirica, viceprimar

C. Negri (2)Amenajări în centru

Constructorii au realizat, în aceste zile, şi asfaltarea străzilor Costache Negri (foto) şi Bărboi. Practic, lucrările la infrastructura rutieră pe zona din spatele Halei Centrale avansează în ritm alert. Cele două străzi proaspăt asfaltate sunt cuprinse în cadrul proiectul cu finanţare europeană „Creşterea accesibilităţii spre zona centrală economică şi comercială”. În vara acestui an, străzile C. Negri şi Bărboi au trecut prin lucrări de modernizare. Zona C. Negri, de la intersecţia cu strada Achim Stoica (Moldova Mall) şi până la strada Armeană a fost afectată, în paralel, şi de lucrările de înlocuire şi modernizare a reţelei de alimentare cu energie termică. În cadrul proiectului european menţionat sunt incluse alte 9 străzi din zona centrală a oraşului. În acest moment mai sunt în desfăşurare lucrări pe strada Agatha Bârsescu şi pe strada maestru Ion Baciu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*