Linii de tramvai modernizate. Lucrările încep în septembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/08/2013

[GALERIE  FOTO] – Semnarea contractului de lucrări pentru proiectul “Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere”

Contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai de pe traseul Nicolae Iorga- Calea Chişinăului – Metalurgie – Doi Băieţi a fost semnat vineri, 9 august. Conducerea municipalităţii şi reprezentanţii firmelor de construcţii care au câştigat licitaţia au parafat astfel un nou proiect european cu o valoare totală de 47 milioane lei fără TVA. Lucrările presupun schimbarea liniei de tramvai pe o lungime de aproximativ 10 kilometri şi vor dura 22 de luni. Constructorii vor începe şantierul de la începutul lunii septembrie, până atunci fiind programate pregătirile şi planificarea etapelor de lucru. Modernizarea liniilor va demara pe două sectoare de la ambele capete ale tronsonului – de sub pasajul Nicolina, pe Bd. Nicolae Iorga şi în Tătăraşi, în zona Doi Băieţi. Pe perioada lucrărilor transportul cu tramvaie va fi suspendat pe acest traseu, urmând ca transportul public să fie efectuat cu autobuze.

semnare contract linii tramvai

„Este un moment important care consolidează poziţia fruntaşă a Iaşului în atragerea fondurilor europene. Avem în faţă cel de-al IX-lea proiect cu finanţare nerambursabilă urmând în următoarele săptămâni să semnăm contractele pentru încă două.

După definitivarea acestui proiect, 80 la sută din reţeaua de tramvai din Iaşi va fi complet modernizată. De asemenea, va fi aplicată o soluţie tehnică de ultimă generaţie, care oferă o stabilitate căii de rulare şi o durată de viaţă foarte mare”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

—————————————————-

„Firma noastră are o experienţă bogată în lucrări la calea de rulare a tramvaielor. Am lucrat la Bucureşti, Craiova, Galaţi şi vreau să vă asigur că nu vom depăşi termenul de execuţie şi nici preţul licitat, aşa cum am făcut şi la celelalte contracte”, a precizat Marian Mândrilă, directorul general al Mari Vila Com SRL, firmă care conduce consorţiul care a câştigat lucrările.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*