Librex, la a XXI-a ediţie: 6 – 10 martie, la Polivalentă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2013

Primăvara revine la Iaşi cu un eveniment cultural de excepţie: tradiţionalul Târg Internaţional de carte Librex, ajuns în acest an la ediţia a XXI-a. Cele mai importante editurii din Iaşi şi din ţară îi aşteaptă pe ieşeni între 6 şi 10 martie la Sala Polivalentă, accesul publicului fiind liber.

Ofertă irezistibilă

În cele cinci zile de târg, profesioniştii cărţii: editori, autori, traducători, librari sau bibliotecari vor avea oportunitatea de a-şi întâlni publicul cititor şi de a organiza diverse parteneriate şi evenimente culturale (lansări de carte, seminarii, prezentări de colecţii sau sesiuni de autografe). Librex 2013 îşi propune să prezinte o agendă culturală bogată şi variată din care nu vor lipsi evenimentul „Autorul zilei”, decis de edituri în fiecare din cele cinci zile de târg, un club de lectură pentru scriitori, urmat de discuţii critice, recitaluri de poezie pentru copii, întâlnire a ilustatorilor de carte, mini-concerte instrumentale, spectacole de teatru şi proiecţii de film.

Premiile Librex

Ca în fiecare an, juriul format din editori de carte, autori şi personalităţi culturale vor înmâna premiile Librex. Organizat de Sedcom Libris Iaşi în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Organizaţia Patronală Agora a Societăţilor pentru difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale din România, Târgul Internaţional de Carte Librex este unul din cele mai importante evenimente de gen pe plan naţional.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*