Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, lucrări în patru puncte

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/02/2015

proiect lapusneanu (8) proiect lapusneanu (13)Şantierul de pe proiectul european de modernizare a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii a fost redeschis la începutul acestei săptămâni. Muncitorii au reluat lucrările pe toate cele patru obiective ale proiectului: strada Lăpuşneanu, parcul Mitocul Maicilor, esplanada din laterala Hotelului Unirea şi pasajul pietonal subteran. Graficul de lucrări prevede o etapizare a lucrărilor, astfel încât să fie păstrate culoare pentru circulaţia pietonilor şi accesul la spaţiile comerciale din zonă.

Stadiul actual
Pe strada Lăpuşneanu, în porţiunea dintre Piaţa Eminescu şi legătura spre Boltă a fost definitivată de anul trecut placa de beton pe care va fi montat pavimentul de granit. În această săptămână, şantierul a debutat cu înlocuirea reţelei de utilităţi pe zona dintre Cinema Republica şi Muzeul Unirii, urmând ca, după modernizarea reţelelor, să fie pregătit stratul suport pentru viitorul paviment. În parcul Mitocul Maicilor, lucrările au început cu pregătirea reţelei de iluminat, după ce anul trecut au fost lărgite şi betonate aleile pietonale.

Şi în pasaj
Un obiectiv al proiectului care nu a fost abordat anul trecut a demarat în această săptămână. Pe esplanada dintre Piaţa Unirii şi Independenţei au apărut utilajele pentru decaparea pavimentului şi a plăcilor de beton. Lucrările au început pe porţiunea mediană şi cea din laterala Hotelului Unirea. A fost păstrat pentru circulaţia pietonilor culoarul dinspre Amandina şi alimentara Unic. De asemenea, au fost decapate şi treptele scărilor care fac legătura cu Piaţa Unirii, zona de lucru fiind împrejmuită. Echipele continuă lucrările şi la pasajul pietonal subteran, unde se acţionează pentru îndepărtarea plăcilor şi curăţarea pereţilor din interior. Zona de acces în pasaj dinspre piaţă este închisă circulaţiei. Pentru pietoni a fost amenajată o trecere supraterană, ce face legătura între Piaţă şi Cinema Victoria.
Şantierul din zona Lăpuşneanu – Piaţa Unirii urmează să fie finalizat în totalitate în acest an. Proiectul european ce vizează reabilitarea şi modernizarea acestui areal are o valoare de 13,6 milioane lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*