Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, lucrări aproape de finalizare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/12/2015

Regenerarea urbană a arealului Lăpuşneanu – Piaţa Unirii este aproape completă. Mai sunt câteva zile până la termenul de finalizare a proiectului european şi echipele de constructori profită de vremea favorabilă pentru a respecta închiderea şantierului. În acest moment sunt în desfăşurare lucrări în parcarea de lângă corpul Universităţii Al.I. Cuza, în parcul Mitocul Maicilor, în pasajul Maxim Gorki şi pe esplanada dintre Piaţa Unirii şi bulevardul Independenţei.

Parcarea dinspre Independenţei a fost asfaltată

Parcarea dinspre Independenţei a fost asfaltată

Asfaltare completă
Parcarea cuprinsă în proiect, la limita cu bulevardul Independenţei este complet asfaltată. Constructorul a reuşit în ultima perioadă să realizeze toate canalizaţiile pentru reţelele subterane de electricitate şi telecomunicaţii şi să aştearnă straturile de asfalt. De asemenea, sunt montate bordurile de delimitare din interiorul parcării. În acest moment se lucrează la pavarea zonelor de legătură cu trotuarul bulevardului Independenţei şi la instalarea cablurilor pentru reţele. Parcarea este unul dintre obiectivele care au întârziat proiectul, aici fiind descoperite în vară ruine ale unor clădiri vechi, ceea ce a necesitat ample lucrări de cercetare arheologică. În aceeaşi situaţie a fost şi strada de lângă Cinema Republica spre bulevard. După conservarea vestigiilor, în acest moment, sunt turnate toate plăcile de beton suport, urmând să fie extinsă operaţiunea de pavare cu dale din granit. Tot în această zonă, zilele acestea a început şi montarea stâlpilor de iluminat.

Bănci şi stâlpi de iluminat în parcul Mitocul Maicilor

Bănci şi stâlpi de iluminat în parcul Mitocul Maicilor

Scări pe esplanada
Lucrări în desfăşurare sunt şi pe esplanada dintre Piaţa Unirii şi bulevardul Independenţei. Aici, sunt pregătite cofrajele pentru turnarea treptelor la scările de acces spre zona superioară. De asemenea, fântânile arteziene ce vor decora partea mediană a esplanadei au intrat în finisaje. Structura de beton a fost finalizată şi a început placarea cu dale decorative din travertin. În ceea ce priveşte parcul Mitocul Maicilor, aici sunt în curs ultimele amenajări. Au fost aduse băncile de parc şi este în curs finalizarea tuturor reţelelor electrice pentru iluminat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*