La Sistemul de Management al Traficului se lucrează pe mai multe fronturi odată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2014

În urma lucrărilor executate în ultima vreme, un foarte important proiect cu fonduri UE al Iaşului, Sistemul de Management al Traficului, începe să aibă dimensiuni concrete.

semafor

Ce s-a făcut deja
Astfel, s-au executat lucrări civile aferente sistemului de comunicaţii prin fibră optică, precum şi instalaţiilor de semaforizare în peste 20 de intersecţii, aproximativ 6 kilometri de canalizaţii, 80 de stâlpi montaţi, în următoarele zone din Iaşi: şoseaua Nicolina, strada Nicolina, bdul Cantemir, bdul Nicolae Iorga, bdul Poitiers.

Începând din această săptămână se vor continua lucrările în teren pentru finalizarea tronsoanelor începute şi se vor deschide noi fronturi de lucru pe şos. Naţională. De asemenea, vor începe şi lucrările de canalizaţie în carosabil pe şos. Naţională, bdul N. Iorga, Cantemir şi Poitiers, iar toate operaţiunile se vor desfăşura astfel încât circulaţia rutieră să fie cât mai puţin afectată.

Restul intersecţiilor pentru care nu au fost realizate lucrări, vor fi finalizate anul acesta. În plus, în Centrul de control situat pe Şoseaua Naţională nr. 43 au fost executate parţial lucrări de arhitectură, la instalaţiile sanitare, de climatizare şi electrice.

1.979 de indicatoare rutiere
Cu un contract de finanţare de 91 de milioane de lei, Sistemul de Management al Traficului reprezintă un proiect major al municipalităţii, prin intermediul căruia se va realiza fluidizarea traficului rutier şi pietonal, se va diminua numărul de accidente şi ambuteiaje, dar se va reduce şi poluarea.

Implementarea proiectului va presupune montarea a 59 de echipamente pentru supravegherea condiţiilor în care se desfăşoară circulaţia auto, 1.242 de semafoare noi, 1.979 de indicatoare rutiere, 72 de automate de dirijare a circulaţiei, 633 de camere de detecţie. În urma finalizării proiectului, programată în a doua jumătate a anului viitor, reducerea timpului de călătorie pe principalele axe ale municipiului Iaşi, în ora de vârf, va fi, în medie, de aproximativ 17%.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*